دونالد ترامپ شش ماه قبل از آن که وارد کارزار انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شود از یک پروژه ساخت و ساز برج و هتل در باکو خبر داده بود. شریک او انار ممدوف، پسر یکی از وزرای دولت جمهوری آذربایجان بود.
دیپلمات های آمریکایی به ارتباطات این وزیر آذری با سپاه پاسداران ایران و پولشویی برای تهران مشکوک بودند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس هجده ماه بعد و تنها چند هفته بعد از آن که ویدئویی از پیشرفت این پروژه رو به اتمام در باکو منتشر شد، منابع پروژه به ناگاه از وبسایت شرکت ناپدید شدند. الن گارتن مشاور و وکیل بنیاد ترامپ به آسوشیتدپرس گفت این اقدام به دلایل اقتصادی بوده است.
ضیا ممدوف وزیر حمل و نقل جمهوری آذربایجان، متهم به ارتباط با پولشویی برای ایران و پدر شریک اقتصادی ترامپ در باکو است.
بنیاد ترامپ می گوید ضیا ممدوف هیچ گونه دخالتی در "گارانت هولدینگ" کمپانی متعلق به پسرش ندارد. هرچند به گفته آسوشیتدپرس برخی از فعالیت های عمده پسر با وزارتخانه تحت سرپرستی پدر در ارتباط بوده و زمانی بنیان گذاشته شده اند که پسر در خارج از کشور مشغول تحصیل بوده است.
ترامپ همواره گفته که بهترین و مورداعتمادترین افراد را استخدام می کند، اما در عمل به نظر می رسد او و شش مدیر اجرایی او در جاهایی از جزئیات مربوط به گذشته و روابط شرکایشان غفلت کرده اند.
مهارت ترامپ در انتخاب افراد و شرکا اهمیت بالایی دارد چرا که به گفته خبرگزاری آسوشیتدپرس به نظر می رسد که ترامپ جای خود را به عنوان نامزد حزب جمهوری خواه در انتخابات ریاست جمهوری تثبیت کرده است و اگر به کاخ سفید راه یابد اهمیت قوه تشخیص او و حلقه همفکران و همکاران نزدیکش در انتخاب افراد و گماردن آنان به سمت های مهم اهمیت بالایی خواهد داشت.
درباره پروژه باکو، گارتن گفت موسسه ترامپ وسواس کافی را درباره شرکای خود به خرج داده اما درباره اتهاماتی که علیه پدر شریک آذربایجانی نسبت داده می شود تحقیق کافی نکرده چرا که اساسا او قرار نبوده که شریک پروژه باشد.
انار ممدوف ۳۵ ساله است و آنگونه که دیپلمات ها و سازمان های غیردولتی آذربایجان می گویند با کمک وزارتخانه تحت ریاست پدرش موفق به گرفتن چندین قرارداد بزرگ دولتی شده و امپراتوری مالی خود را گسترش داده است.
اتهام درباره پولشویی برای ایران توسط ضیا ممدوف اولین بار در سال ۲۰۰۹ در تلگرام های دیپلماتیک آمریکایی که به بیرون درز کرد مطرح شد و او "فاسدی انگشت نما، حتی برای آذربایجان" توصیف شد. در این مدارک گفته شد که او "شریک خاموش" کمال درویشی، یکی از مهره های سپاه پاسداران در قرادادهای ساخت شاهراه در آذربایجان است که از سوی دولت ایران به درویشی سپرده شده بود.
آسوشیتدپرس می نویسد هر آمریکایی که مایل به انجام فعالیت تجاری در جمهوری آذربایجان باشد با خطری که وزارت خارجه آمریکا "فساد بومی" توصیف کرده مواجه است که عمدتا با پول های ناشی از صنایع نفت و گاز این کشور مرتبط است.