چارلز براون، رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده، روز شنبه سوم شهریور در سفری از پیش اعلام نشده وارد خاورمیانه شد تا در مورد راههای پیشگیری از تشدید تنشها در منطقه با مقامات نظامی سه کشور این منطقه گفتوگو کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این سفر در شرایطی انجام میشود که تهدیدهای جمهوری اسلامی ایران و حزبالله لبنان علیه اسرائیل ادامه دارد و آمریکا و دیگر کشورها در تلاش برای جلوگیری از تشدید تنشها در منطقه هستند که ممکن است به درگیری گستردهتری بینجامد.
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا سفر خود را از اردن آغاز کرد و گفت که در روزهای آینده برای شنیدن دیدگاههای رهبران نظامی به مصر و اسرائیل سفر خواهد کرد.
همزمان، آمریکا در تلاش است تا یک توافق آتشبس در غزه را که به آزادی گروگانها منجر شود میان اسرائیل و حماس منعقد کند.
ژنرال براون به رویترز گفت: دستیابی به چنین توافقی از تنشها خواهد کاست و افزود: «با همتایان خود صحبت خواهم کرد تا ببینیم برای جلوگیری از هر نوع تشدید تنش چه کارهایی میتوانیم انجام دهیم و اطمینان حاصل کنیم که همه اقدامات مناسب را برای پیشگیری از یک درگیری گستردهتر انجام دادهایم.»
جنگ اسرائیل و حماس در ۱۱ ماه گذشته تبعات دیگری نیز به همراه داشته است؛ از جمله درگیریهای مرزی میان اسرائیل و گروه حزبالله لبنان و حملات حوثیهای یمن به کشتیهای تجاری در دریای سرخ که تجارت و امنیت بینالمللی را مختل کرده است. این دو گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی هستند.
علاوه بر این، نیروهای آمریکایی در سوریه، عراق و اردن تحت حملات شبه نظامیان تحت حمایت جمهوری اسلامی قرار دارند.
در هفتههای اخیر و در پی تشدید تنشها و تهدیدهای جمهوری اسلامی و گروههای وابسته به آن، ارتش آمریکا نیروهای خود را در خاورمیانه تقویت کرده است. در این ارتباط، ناوگروه ضربت «آبراهام لینکلن» به منطقه فرستاده شده است تا جایگزین ناوگروه «تئودور روزولت» شود.
ایالات متحده همچنین جنگندههای «اف-۲۲» را به منطقه اعزام کرده و یک زیردریایی مجهز به موشک کروز را نیز در آبهای شرق دریای مدیترانه مستقر کرده است.
ژنرال چالرز براون گفت که هدف از تغییر آرایش نظامی آمریکا، «ارسال پیامی قوی» به منظور پیشگیری از یک درگیری گستردهتر و محافظت از نیروهای آمریکایی در صورت حمله به آنها بوده است.
در حالی که جمهوری اسلامی به صورت علنی نشان نداده است که چه واکنشی به کشته شدن اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران خواهد داشت، ژنرال براون از گمانهزنی در این رابطه خودداری کرد ولی گفت «سناریوهای مختلف» را با همتای اسرائیلی خود به بحث خواهد گذاشت.