همزمان با برگزاری جلسه دیگری میان اعضای کمیسیون مشترک توافق هستهای در وین، آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز جداگانه با ایران در خصوص یکی از ابهامات در فعالیتهای گذشته آن کشور آغاز به گفتگو کرد.
روز سهشنبه ۳۱ فروردین در وین سران هیات های بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه چین، و ایران و انریکه مورا، معاون امور سیاسی بخش خارجی اتحادیه اروپا، یک سری جلسات غیررسمی جداگانه داشتند.
پس از آن کمیسیون مشترک به ریاست آقای مورا جلسهای دیگر را آغاز کرد.
آقای مورا در توییتی نوشت: نشست مشترک امروز. در جریان دو هفته گذشته، پیشرفتهایی حاصل شده است ولی هنوز خیلی کارها نیاز به انجام دارد. سومین گروه کارشناسان برای بررسی مراحل گام به گام تشکیل شد. من هنوز باور دارم دیپلماسی تنها راه پیشرفت در توافق هستهای برجام برای پاسخ به چالشهای پیش رو است.
میخائیل اولیانف، نماینده روسیه در این گفتگوها، یک روز پیشتر در مصاحبهای با نشریه دیلی گاردین گفت این امکان وجود دارد که تا یک ماه دیگر مذاکرات با نتیجه مثبت به پایان برسد.
آقای اولیانف گفت روسیه از این که ایران هنوز توافق را نقض میکند راضی نیست. وی از سه کشور اروپایی مذاکره کننده، و نیز ایران و آمریکا خواست کاری نکنند که روند مذاکرات را دشوارتر کند.
سخنگوی وزارت خارجه ایران هم روز سهشنبه گفت پیشرفتهایی حاصل شده است. علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران، گفت ۶۰ درصد غنی سازی اورانیوم فقط برای این است که ایران ثابت کند توانایی آن را دارد، و افزود این روند قابل بازگشت است.
در این بین کارشناسان آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز از یک روز پیش برای روشن شدن منشأ ذرات اورانیوم یافت شده در یکی از سایتهای اعلام نشده ایران، گفتگوهایی را آغاز کردهاند. از آنجایی که چنین گفتگویی ماه گذشته برنامهریزی شده بود سه کشور اروپایی و آمریکا در نشست شورای حکام از ارائه پیشنویس قطعنامه تنبیهی علیه ایران خودداری کردند.
در اورشلیم گبی اشکنازی، وزیر خارجه اسرائیل، در دیداری با مایکل گوو، وزیر کابینه بریتانیا، به او گفت که جامعه بین المللی نباید اجازه دهد ایران هیچگاه به سلاح هستهای دست پیدا کند.
از سوی دیگر، قریب به دو هزار افسر ارشد سابق ارتش، نیروی انتظامی، و سازمانهای اطلاعاتی اسراییل در نامهای به جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، ضمن هشدار در مورد امضای یک توافق جدید با ایران، گفتهاند که تعجیل در مذاکرات خطری مستقیم علیه اسرائیل و متحدان عرب این کشور است.
ایران و آمریکا هفتههای گذشته در وین به طور غیرمستقیم گفتوگو کردند. مقامات آمریکایی میگویند از ایده گفتوگوی مستقیم با ایران استقبال میکنند. رویترز مینویسد انتظار پیشرفت سریع در گفتوگوهای وین نمیرود و به دلیل آن که ایران فعلا گفتوگوی مستقیم و رو در رو با آمریکا را رد کرده است، دیپلماتهای اروپایی و دیگران، به عنوان واسطه، میان ایران و آمریکا عمل میکنند.