لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۵۱

هشدار ژنرال آمریکایی در مورد «جنگ داخلی» در افغانستان؛ جبهه مقاومت ملی آماده «قطع فوری جنگ» با طالبان است


احمد مسعود. آرشیو
احمد مسعود. آرشیو

احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان روز یکشنبه ۱۴ شهریور گفت از پیشنهاد «علمای افغانستان» برای مذاکرات به منظور حل ‌و فصل درگیری‌ها با طالبان استقبال می‌کند.

رهبر «جبهه مقاومت ملی افغانستان» این موضوع را با انتشار بیانیه ای در صفحه فیس ‌بوک این گروه اعلام کرد.

احمد مسعود در فیس بوک نوشت: «جبهه مقاومت ملی در اصول موافق حل مشکلات فعلی و قطع فوری جنگ و ادامه مذاکرات است.»

آقای مسعود در ادامه نوشته است «جبهه مقاومت ملی افغانستان امیدوار است که گروه طالبان به این خواست علمای کرام لبیک گفته و گام های عملی بردارد. جبهه مقاومت ملی حاضر است که به خاطر رسیدن به صلح پایدار، در صورتی که گروه طالبان به حملات و تحرکات نظامی خود در پنجشیر و اندراب پایان دهد، جنگ را فوراً متوقف نموده و امیدوار است که با علماء و مصلحین در یک گردهمایی بزرگ به گونه همه جانبه گفتگوها را ادامه بدهد.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «جبهه مقاومت ملی مطابق به اصول دینی و اخلاقی متعهد به حل صلح آمیز اختلافات با طالبان می باشد و مطمئن است که در مورد نظام آینده کشور می تواند با طالبان ... از راه گفت وگوی مسالمت آمیز به تفاهماتی برسد که تمام گروه ها و اقشار کشور در آیینه آن خویش را دریابند و در امر استقرار و اعتلای آن ذینفع و متعهد باشند.»

درگیری ها در پنجشیر

درگیری «جبهه مقاومت ملی افغانستان» و نیروهای طالبان بر سر کنترل دره پنجشیر در شمال کابل روز شنبه ادامه یافت و هر دو طرف ادعا کردند در این درگیری ها در موضع برتر هستند، اما هیچ یک نتوانستند شواهد قطعی برای اثبات ادعای خود ارائه کنند.

طالبان اکنون بر تمام افغانستان، غیر از پنجشیر مسلط است. درگیری ها در این منطقه در حالی ادامه دارد که ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، نسبت به وقوع «جنگ داخلی» در افغانستان در صورت شکست طالبان برای ایجاد قدت یکپارچه هشدار داده است.

ژنرال میلی گفت: «برآورد نظامی من این است که شرایط فعلی احتمالا به جنگ داخلی منتهی شود. نمی دانم طالبان خواهد توانست قدرت را یکپارچه و حکومت خود را تثبیت کند یا نه.»

به گزارش رویترز او به شبکه خبری فاکس نیوز گفت اگر طالبان نتواند چنین کاری کند، این اتفاق می‌تواند «منجر به بازسازی القاعده یا رشد داعش و یا دیگر گروه های تروریستی» طی سه سال آینده شود.

طالبان که حتی پیش از خروج نهایی نیروهای نظامی آمریکا طی هفته گذشته، توانست تسلط خود بر افغانستان را تثبیت کند، در فاصله سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ که بر افغانستان حکومت می کرد نتوانست دره پنجشیر را به تصرف خود درآورد.

یک گروه امداد ایتالیایی گفته است که نیروهای طالبان جمعه شب، پیشروی بیشتری در پنجشیر داشتند و به روستای عنابه رسیدند، جایی که این گروه امداد تاسیسات پزشکی داشته است

بلال کریمی، سخنگوی طالبان گفت نیروهای طالبان توانسته‌اند کنترل چهار ناحیه (از جمله عنابه) از هفت ناحیه ولایت پنجشیر را به دست بگیرند.

او در توئیتر نوشت: «مجاهدین (نیروهای طالبان) در حال پیشروی به سمت مرکز (ایالت) هستند.»

اما جبهه مقاومت ملی افغانستان به رهبری احمد مسعود اعلام کرد «هزاران تروریست» طالبان را در خاوک محاصره کرده و طالبان خودروها و تجهیزات خود را در یک منطقه دشت رها کرده اند.

فهیم دشتی، سخنگوی جبهه مقاومت ملی افغانستان همچنین گفت «برخورهای سنگین» ادامه دارد.

احمد مسعود هم در یک پست فیس بوکی نوشت پنجشیر «به ایستادگی قدرتمندانه ادامه می دهد.» او از «خواهران شایسته احترام » که در هرات برای حقوق زنان تظاهرات کردند تقدیر کرد و اعتراض آنها را نشانه آن دانست که افغان ها از خواست خود برای عدالت دست نکشیده اند و «از تهدیدها نمی ترسند.»

XS
SM
MD
LG