لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۱۳

اتحادیه تشکل‌های کامیون‌داران و رانندگان از اعتصاب کارگران صنایع نفت ایران حمایت کرد


تصویری از اعتصابات کارگران بخش نفت که در چند روز گذشته منتشر شده است
تصویری از اعتصابات کارگران بخش نفت که در چند روز گذشته منتشر شده است

در پی اعتصابات سراسری کارگران پیمان‌کاری و پروژه‌ای صنایع نفت و پتروشیمی، اتحادیه تشکل‌های کامیون‌داران و رانندگان سراسر ایران نیز، روز پنجشنبه ۱۰ تیر در اعلام همبستگی با معترضان، گفته که به اعتصابات خواهند پیوست.

کارکنان شرکت‌های پتروشیمی هلدینگ خلیج فارس، با تجمع در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی «امام خمینی» اعتصاب کردند. پایبندی هلدینگ خلیج فارس به مفاد قرارداد منعقده با شرکت صنایع پتروشیمی و رفع ممنوعیت انتقال دائم به سایر شرکت‌های تابعه نفت، ازجمله خواسته‌های این کارگران معترض است.

  • کامیون‌داران و رانندگان سراسر ایران به اعتصابات سراسری خواهند پیوست

اتحادیه تشکل‌های کامیون‌داران و رانندگان سراسر ایران در بیانیه‌ای با اعتصاب سراسری کارگران پیمانی صنایع نفت و پتروشیمی اعلام همبستگی کرد.

در این بیانیه از کارگران رسمی صنعت نفت نیز خواسته شده که به اعتصابات بپیوندند، «چرا که همگی یک درد مشترک دارند.»

در این بیانیه همچنین تاکید شده است که «در راستای حمایت از این حرکت اعتراضی اگر به مطالبات این کارگران شریف و زحمتکش رسیدگی نشود و خواسته‌های برحق آنها برآورده نگردد»، رانندگان کامیون نیز در سراسر کشور به اعتصاب خواهند پیوست.

  • تلاش دولت و مجلس برای ایجاد شکاف میان اعتصاب‌کنندگان

در حالی که اعتصابات سراسری کارگران پیمانکاری و پروژه‌ای صعنت نفت همچنان ادامه دارد، مجلس شورای اسلامی و دولت با کارکنان رسمی صنعت نفت وارد مذاکره شده‌اند تا از پیوستن آنها به جمع معترضان جلوگیری کنند.

کارگران پیمان‌کاری و پروژه‌ای صنعت نفت می‌گویند که مجلس شورای اسلامی به جای توجه به اعتراضات کارگران با کارمندان رسمی مذاکره کرده تا حقوق آنها را ۲۱ برابر کند.

به گزارش ایلنا، این کارگران معترض با انتقاد از آنچه «لابیگری کارکنان رسمی نفت و پروپاگاندای رسانه‌ای آنها در رسانه‌های نفتی» نامیده‌اند، می‌گویند : «رسانه‌های همسو با مدیران نفتی و یقه‌سفیدان این روزها سعی می‌کنند با بزرگنمایی برخی شعارها و خواسته‌ها، فضاسازی کنند، گفتمان‌سازی کنند و مسیر اعتراضات نفت را به انحراف بکشانند.»

بنا بر این گزارش، کارگران معترض معتقدند مجلس به جای شنیدن صدای معترضان، «پای درد دل‌های رسمی‌ها نشست و برای آنها مصوبه و قانون در دستور کار قرار داد.»

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، یکشنبه، ششم تیر گفت که رئیس مجلس و کمیسیون انرژی به وزارت نفت مجوز خواهند داد تا حقوق کارکنان به صورت علی‌الحساب پرداخت بشود.

هم‌زمان، بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت، نیز وعده داد که مشکلات حقوق و مزایای کارکنان رسمی صنایع نفت و پتروشیمی تا پایان تیر حل خواهد شد، اما در عین حال اعلام کرد که مطالبات کارکنان پیمان‌کاری و پروژه‌ای فراقانونی است.

او در خصوص اعتصابات سراسری کارکنان پیمان‌کاری و پروژه‌ای وزارت نفت گفت که مشکل آنها ارتباطی به قانون بودجه سال ۱۴۰۰ ندارد، بلکه به قانون کار مرتبط است.

وزیر نفت ایران تاکید کرد: «طبق قانون کار هر آن چه به آنها تعلق بگیرد پرداخت می‌کنیم، اما درخواست‌های فراقانونی آنها مسئله دیگری است.»

روز چهارشنبه ۹ تیر، شاهزاده رضا پهلوی، با انتشار توییتی گفت کارگران ایرانی علیه «بی عدالتی جمهوری اسلامی» در اعتصاب، و خواستار کرامت و حقوق اولیه خود هستند. او از گروه‌های کارگری بین المللی به خاطر حمایت از کارگران ایرانی تشکر کرد و از دیگران نیز خواست با کارگران در ایران همسبتگی خود را اعلام کنند.

پیشتر، حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، روز چهارشنبه علت اعتصاب کارگران صنایع نفت و گاز ایران را وجود «مشکل در قانون بودجه امسال» دانست و وعده داد که نگذارد کارگران رسمی صنعت نفت و گاز «از نظر حقوق و دستمزدی که دریافت می‌کنند مشکل و محدودیت داشته باشند.»

در عین حال، رئیس جمهوری ایران تاثیر اعتصاب‌ها در «تولید، انتقال، توزیع و صادرات نفت و فراورده های نفتی» را رد کرد و گفت: «بیخود برخی دستگاه‌های تبلیغاتی ضدایرانی ماهواره‌ای تبلیغاتی می‌کنند که تبلیغات نادرست و غلطی است.»

بیشتر اعتصاب‌کنندگان در اعتراض به شرایط نامناسب شغلی، پایین بودن حقوق‌ها، و نابرابری در پرداخت دستمزدها و امکانات رفاهی یکسان، دست از کار کشیده‌اند.

XS
SM
MD
LG