در پی تروریستی شناخته شدن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توسط دولت کانادا سناتور جمهوریخواه تیماسکات در پاسخ به خبرنگار صدای آمریکا گفت: «ما به تعداد بیشتری از شرکا و متحدانمان، از جمله اتحادیه اروپا، نیاز داریم که از این اقدام پیروی کنند.»
پس از اعلام افزودن سپاه پاسداران به فهرست سازمانهای تروریستی توسط کانادا خبرنگار صدای آمریکا، نظر چند تن از قانونگذاران آمریکایی را در این ارتباط جویا شد.
یکی از این قانونگذاران، سناتور جمهوریخواه تیم اسکات بود که دفتر او در واکنشی کتبی به صدای آمریکا نوشت:«سناتور اسکات مدتهاست که از طرفداران تلاش هماهنگ برای اعمال فشار بر رژیم ایران بوده و از کانادا برای برداشتن این گام قدردانی میکند. ما به تعداد بیشتری از شرکا و متحدانمان، از جمله اتحادیه اروپا، نیاز داریم که از این اقدام پیروی کنند.»
در این پیام همچنین آمده است: «همین سال گذشته، سناتور اسکات در نامهای به ۱۱ تن از همکاران جمهوریخواه سنا پیوست و اتحادیه اروپا را تشویق کرد که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی معرفی کند.»
در این نامه، سناتورها ناخشنودی خود را از تردید اتحادیه اروپا در معرفی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و اضافه نکردن آن به فهرست تروریستی اتحادیه اروپا ابراز کردهاند.
آنها نوشتند: «در میان حمایتهای مداوم سپاه از جنایات جنگی روسیه در اوکراین، بیمیلی اتحادیه اروپا هم عزم جمعی ما را در برابر روسیه تضعیف میکند و هم هدف دولت ایران برای ایجاد رعب و وحشت در غرب را نادیده میگیرد.»
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هم روز پنجشنبه اعلام کرد که دولت بایدن با ارائه اطلاعات درباره فعالیتهای سپاه پاسداران به سایر کشورها، به آنها در تصمیمگیری برای تروریستی اعلام کردن این گروه کمک خواهد کرد.
میلر در پاسخ به پرسش بخش فارسی صدای آمریکا با استقبال از اقدام اخیر کانادا در تروریستی اعلام کردن سپاه، «تروریسم و توطئههای مرگبار» این گروه را «خطری برای کل جهان» دانست و بر حمایت آمریکا از اقدام مشابه سایر کشورها تأکید کرد.
او اضافه کرد که ارائه اطلاعات به متحدان آمریکا در مورد حامیان تروریسم در جهان کاری است که ایالات متحده بطور معمول انجام می دهد.
دومینیک لبلانک، وزیر امنیت عمومی کانادا، روز چهارشنبه ۳۰ خرداد در یک نشست خبری اعلام کرد که دولت کانادا تصمیم گرفته است سپاه پاسداران را «تحت مقررات کیفری» به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کند.
همزمان با این اقدام، وزیر امور خارجه کانادا با انتشار متنی در شبکه ایکس تأکید کرد که تروریستی خواندن سپاه توسط کانادا، خطر بازداشت خودسرانه کاناداییها در ایران را افزایش میدهد و به شهروندان این کشور در مورد سفر به ایران هشدار داد.
ملانی جولی نوشت: «ما به شدت به کاناداییها توصیه میکنیم که به ایران سفر نکنند و از کسانی که در حال حاضر در آنجا هستند میخواهیم تا فوراً بازگردند.»
تروریستی شناختن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توسط دولت کانادا با واکنش مثبت فعالان سیاسی، مدنی، حقوق بشری و چهرههای شاخص مخالف جمهوری اسلامی همراه شد؛ بسیاری از اروپا و استرالیا خواستهاند تا اقدامی مشابه انجام دهد.