لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۰۷

اختصاصی؛ شرایط نامناسب زندان قزل‌حصار؛ ۱۳ زندانی سیاسی خواستار «بازگشت به اوین»


گزارش‌های رسیده به صدای آمریکا حاکی از آن است که ۱۳ زندانی سیاسی منتقل شده از زندان اوین تهران به زندان قزل‌حصار کرج، در «شرایط نامناسب درمانی و غذایی» به سر می‌برند و از «امنیت جانی» برخوردار نیستند.

زندانیان منتقل شده به زندان قزل حصار، جعفر ابراهیمی، کامیار فکور، لقمان امین‌‌پور، سعید ماسوری، افشین بایمانی، سپهر امام‌‌جمعه، زرتشت احمدی‌راغب، محمد شافعی، سامان صیدی (یاسین)، حمزه سواری، احمدرضا حائری، رضا سلمان‌زاده و مسعودرضا ابراهیمی‌نژاد هستند.

بر اساس گزارش‌ها، این زندانیان روز ۱۲ شهریور، بدون خبر قبلی و به بهانه اعزام به بهداری زندان اوین احضار شدند اما پس از خروج از بند، به آنها دستبند و پابند زده شد. پس از آن هم ماموران زندان اوین، این زندانیان سیاسی را به زور و همراه با تحقیر و ترساندن‌شان سوار ماشین کردند که پس از انتقال به زندان قزل‌حصار، در اتاقی کوچک در بند ۳ که به «بند امن» شهرت دارد، زندانی شدند.

یکی از نزدیکان یک زندانی منتقل شده به زندان قرل‌حصار به صدای آمریکا گفت که این زندانیان «به نشانه اعتراض، از گرفتن غذای زندان خودداری می‌کنند و چون کارت خرید هم ندارند، جز چای و بیسکویت، به هیچ امکانات دیگری دسترسی ندارند.»

او اشاره کرد: «این به این معناست که عملا این افراد از زمان ورود غذا نخورده‌اند.»

وی اضافه کرد که این ۱۳ زندانی سیاسی خواستار «بازگشت به زندان اوین» هستند و «اعلام کرده‌اند تا زمان رسیدن به این خواسته، به خودداری از دریافت غذای زندان ادامه خواهند داد.

بر اساس گزارش‌های رسیده به صدای آمریکا، اسامی این ۱۳ زندانی هنوز به عنوان زندانی، در زندان قزل‌حصار ثبت نشده است و در عین حال، برخی از آنان از امکانات درمانی مناسب برای رسیدگی برخوردار نیستند.

در همین حال، هم‌بندی‌های این زندانیان سیاسی، افراد با جرایم قتل یا محکومین به اعدام هستند و این در شرایطی است که هیچ محافظتی از آنها نمی‌شود و این ۱۳ زندانی باید دقت کنند که در مسیر حرکت این زندانیان با جرایم خطرناک قرار نگیرند.

در این ارتباط، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران درباره «آخرین وضعیت زندانیان تبعید شده از زندان اوین به زندان قزل‌حصار» نوشت که آنها ناچار هستند که برای امنیت خود به صورت شبانه‌روزی، کشیک دهند.

این شورا همچنین اشاره کرد که بندی که این ۱۳ زندانی سیاسی در آن هستند، «فاقد امکانات اولیه همچون آب اشامیدنی و یا آب گرم برای استحمام است.»

بر اساس این گزارش، «زندانیان تبعید شده از هیچ گونه امکان هواخوری برخوردار نبوده و به صورت ۲۴ ساعته در یک محیط بسته و بدون تهویه نگهداری می‌شوند.» ضمن آنکه بند آنها «فاقد هرگونه امکانات پخت و پز و فروشگاه برای خرید» است.

در همین حال، گروه مدافعان بدون مرز در اروپا در بیانیه‌ای در روز چهارشنبه ۱۵ شهریور، با انتقاد از تشکیل پرونده‌های قضایی علیه جعفر ابراهیمی، فعال صنفی معلمان، و کامیار فکور، روزنامه‎نگار و فعال کارگری، از زندانیان سیاسی در ایران، اشاره کرد که آقای ابراهیمی در شرایطی در زندان نگه داشته شده که شرایط جسمانی او وحیم‌تر شده است.

جان جعفر ابراهیمی ، معلم زندانی، در خطر است
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:47 0:00

پیش از این، عرفان کرم‌ویسی، وکیل جعفر ابراهیمی و کامیار فکور، در توییت‌هایی از ثبت پرونده جدید برای موکلان خود خبر داده بود.

او نوشته بود که پرونده این دو با شکایت اداره کل زندان‌های استان تهران، به «اخلال در نظم و آسایش عمومی و توهین به مقامات و مامورین زندان» در شعبه ٣ بازپرسی دادسرای اوین ثبت شده است.

گروه مدافعان بدون مرز در بیانیه خود با اشاره به وخامت جسمانی جعفر ابراهیمی که به بیماری‌های متعدد دچار شده است، خواستار رسیدگی موثر به وضعیت او شد و نوشت که باید اطمینان حاصل شود که جعفر ابراهیمی به مراقبت‌های پزشکی مناسب دسترسی دارد.

این گروه همچنین بر لزوم آزادی فوری و بی‌قید و شرط آقای ابراهیمی و کامیار فکور تاکید کرد.

XS
SM
MD
LG