لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۲۷

واکنش «معاونت سیاسی سپاه پاسداران» به آغاز«جنگ اقتصادی» و «هجوم مردم به بازار»


نشریه «معاونت سیاسی سپاه پاسداران» جمهوری اسلامی در واکنش به حمله احتمالی جمهوری اسلامی با اسرائیل، در یادداشتی به «وزارت‌خانه‌های مرتبط با بازار و اقتصاد» اعلام کرد که «باید آرایش جنگی بگیرند» و خود را برای «جنگ اقتصادی» آماده کنند.

وب‌سایت «بصیرت»، نشریه «معاونت سیاسی سپاه پاسداران» جمهوری اسلامی، در مقابله با آنچه «شوک‌های نظامی و امنیتی بر اقتصاد» ناشی از کشته شدن اسماعیل هنیه خواند، از مقامات اقتصادی حکومت خواست که همزمان با رسیدن به «ساعت صفر» برای آغاز نوعی اقدام تلافی‌جویانه نظامی «نظارت و مدیریت بر بازار» را «تقویت و تشدید» کنند.

این یادداشت از بانک مرکزی خواست جلوی بالا رفتن نرخ ارز را که پس از خبر کشته شدن هنیه سیر صعودی کم‌سابقه‌ای را طی می‌کند، بگیرد و نوشت: «نقش بانک مرکزی به منزله قرارگاه مرکزی جنگ اقتصادی» از نظر «کنترل نرخ ارز به عنوان لنگرگاه انتظارات تورمی کشور اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد.»

در بخش دیگری از این یادداشت، سپاه پاسداران جمهوری اسلامی که میلیاردها دلار صرف تسلیح گروه‌های شبه نظامی نیابتی و جنگ افروزی در منطقه می‌کند، از مردم خواست که «به وظیفه و تکلیف خود عمل کنند» و برای «کنترل مصرف» از «هجوم به بازارها و منابع» خودداری کنند.

«معاونت سیاسی سپاه پاسداران» که به نظر می‌رسد نگران ناتوانی جمهوری اسلامی در کنترل وضعیت اقتصادی کشور در صورت گسترش تنش‌های منطقه است، در این یادداشت مدعی شد که «اقتصاد ایران به یک همزیستی نسبی با شوک‌های امنیتی و سیاسی رسیده است» و «حکمرانی ارزی بانک مرکزی و منابع کافی، بخش مهمی از تأثیرات چنین شوک‌هایی را هضم می‌کند.»

این در حالی است که احتمال گسترش درگیری‌های تازه در منطقه، در هفته گذشته، بهای نفت را در بازارهای جهانی افزایش داد و بر بازار بورس و ارز تهران تاثیر فاحشی داشته است.

جمهوری اسلامی متهم است میلیون‌ها دلار به حماس کمک مالی و تسلیحاتی کرده است. همچنین با حمایت از گروه‌هایی نظیر حماس که در فهرست تروریستی کشورهای مختلف قرار دارند، عنوان «بزرگترین حامی دولتی تروریسم» در جهان را از سوی آمریکا گرفته است.

حماس و جمهوری اسلامی ایران هر دو اسرائیل را به کشتن هنیه متهم کرده‌اند و متعهد شده‌اند آن را تلافی کنند. اسرائیل مسئولیت این موضوع را بر عهده نگرفته و در عین حال دست داشتن در آن را نیز رد نکرده است.

اسرائيل قبلا اسماعیل هنیه را از عوامل حمله «۷ اکتبر» حماس به جنوب اسرائيل که منجر به کشته شدن حدود ۱۲۰۰ نفر شد خوانده بود و وعده داده بود او را بکشد. اسماعیل هینه در قطر ساکن شده بود. او برای مراسم تحلیف پزشکیان به تهران آمده بود و ساعتی قبل از مرگش با او و علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرده بود.


XS
SM
MD
LG