لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۰۹

تداوم فشارهای امنیتی بر روزنامه‌نگاران؛ مدیرمسئول ماهنامه «ناداستان»: تعطیلی را به خودکشی ترجیح می‌دهم


ماهنامه فرهنگی هنری ناداستان
ماهنامه فرهنگی هنری ناداستان

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران روز شنبه یازدهم فروردین، به نقل از مدیر مسئول ماهنامه فرهنگی - هنری «ناداستان»، از تعطیلی «خودخواسته» این نشریه به دلیل «فشارهای امنیتی» و «ترس و ارعاب و آزار» علیه او خبر داد.

آرش صادق بیگی، مدیرمسئول و صاحب‌امتیاز «ناداستان»، گفت که دو پرونده قضایی علیه‌ او در دادگاه انقلاب اسلامی تشکیل شده است.

او افزود: «حالا بعد از چند دادگاه، تازه من مانده‌ام با دو تا پرونده‌ ساخته شده امنیتی در دادگاه انقلاب که چرا فلانی در تحریریه بی‌حجاب است و چرا لای موی بهمان عکس چاپ‌شده بیرون است.»

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران پیشتر گزارش داده بود که از زمان وقوع اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ تا پایان سال ۱۴۰۲، دست‌کم ۷ نشریه و پایگاه خبری به دلایلی از جمله «فشار نهادهای امنیتی یا دستورات قضایی» توقیف، تعلیق، تعطیل یا لغو مجوز شده‌اند.

همچنین دست‌کم ۶ فعال رسانه‌ای تا پایان سال ۱۴۰۲ از محل کار خود اخراج شدند.

علی مصلحی، روزنامه‌نگار ساکن کاشان، یکی از فعالان رسانه‌ای است که به تازگی به زندان محکوم شد.

وکیل این روزنامه‌نگار گفته است که او به اتهام «توهین به رهبری» به ۱۵ ماه و یک روز حبس و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» نیز به ۷ ماه و یک روز حبس در دادگاه انقلاب اسلامی کاشان محکوم شده که این رأی به مدت ۵ سال تعلیق شده است.

این روزنامه‌نگار در دادگاه کیفری دو کاشان هم به اتهام «توهین به مقدسات» به ۳ سال و یک ماه و با اتهام «نشر اکاذیب» به ۱ سال و ۳ ماه حبس محکوم شد.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در گزارشی در روز چهارم فروردین، از بازداشت دست‌کم ۲۷ روزنامه‌نگار و فعال رسانه‌ای، و محکومیت ۲۱ خبرنگار به زندان؛ در مجموع به ۶۰ سال، در سال ۱۴۰۲ در ایران خبر داد.

دومنیک پرادالیه، رئیس فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در بیانیه‌هایی که پیش از این منتشر کرده، سرکوب رسانه‌ای در ایران را محکوم کرده است.

دومنیک پرادالیه ضمن محکوم کردن «اتهامات بی‌اساس» جمهوری اسلامی علیه روزنامه‌نگاران گفت: «حبس روزنامه‌نگاران علامت هشدار دهنده‌ای در سطح بین‌المللی است.»

سازمان گزارشگران بدون مرز، جمهوری اسلامی را «یکی از سرکوب‌گرترین دولت‌های جهان» در حوزه آزادی رسانه‌ها ارزیابی کرده و در گزارش خود، ایران را از لحاظ آزادی بیان در میان ۱۸۰ کشور جهان در رتبه ۱۷۷ طبقه‌بندی کرده است.

بر پایه این رتبه‌بندی، تنها سه کشور ویتنام، چین و کره‌شمالی در جایگاه‌های پایین‌تری از ایران قرار گرفته‌اند.

XS
SM
MD
LG