معاون علیرضا زاکانی، شهردار تهران در توضیحاتی پیرامون چرایی سپردن ساخت و ساز در تهران به چینیها گفته است که «چینیها را آوردیم تا در تهران خانه بسازند چون خودمان تکنولوژی صنعتی سازی مسکن را نداریم.»
لطف الله فروزنده در توضیح صنعتیسازی گفته «یعنی اینکه برای ما مسکنهایی یکساله میسازند و عمر مفید آن از ۴۰ سال به ۸۰ سال میرسد.»
پیشتر در ۱۱ بهمن ماه حمیدرضا صارمی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری در گفتگو با روزنامه «دنیای اقتصاد» از برنامه «محلهسازی توسط شرکتهای ساختمانی بخش خصوصی چین در مقیاس بالای ۱۰۰۰ واحد» روی اراضی «قهوهای» یا همان زمینهای ذخیره در مناطق ۹ تا ۱۶ تهران خبر داده بود.
خبرگزاری «فارس» وابسته به نهادهای امنیتی، آذر ماه سال جاری نوشته بود که در سفر علیرضا زاکانی، شهردار تهران به چین، مسکن؛ موضوع یک تفاهمنامه امضا شده در این سفر بود.
دولت ابراهیم رئیسی که با شعار ساخت سالانه یک میلیون مسکن فعالیتهای خود را آغاز کرد و امروز با گذشت بیش از ۲ سال و نیم هنوز از هیچ پروژهای در این زمینه بهرهبرداری نکرده است.
یکی از نگرانیهای موجود برای حضور چینیها در صنعت ساختمان، تولید مسکن بیکیفیت و فاقد استانداردهای اولیه است.
از طرفی گزارشها نشان میدهد که شرکتهای فعال در صنعت ساختمانسازی چین بیش از ۳۹۰ میلیارد دلار، بدهی دارند و همین موضوع حضور آنها در ایران را با ریسکهای بسیاری همراه خواهد کرد.