مقامات آمریکایی یکشنبه شب [به وقت آمریکا] گفتند که یک ناو نیروی دریایی آمریکا به «تماس درخواست کمک» یک نفتکش تجاری در خلیج عدن که توسط افراد مسلح توقیف شده بود پاسخ داد و کشتی اکنون سالم است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این نفتکش که محمولهای از اسید فسفریک را حمل میکرد، توسط شرکت کشتیرانی به عنوان «سنترال پارک» شناسایی شد. مقامات حملهکنندگان را شناسایی نکردند.
ارتش ایالات متحده در بیانیهای اعلام کرد که ناو «یواساس میسون» با کمک کشتیهای متحدین خواستار آزادسازی کشتی تجاری توسط مهاجمان شد.
پنج فرد مسلح سعی کردند با یک قایق تندرو فرار کنند اما توسط کشتی جنگی آمریکا تعقیب و در نهایت تسلیم شدند.
این بیانیه همچنین میافزاید که «دو فروند موشک بالستیک از مناطق تحت کنترل حوثیها در یمن به سمت ناو «میسون» و نفتکش «سنترال پارک» شلیک شد، اما در حدود ۱۰ مایل دریایی دورتر از آنها فرود آمد و خسارت یا تلفات جانی نداشت.
این حادثه آخرین مورد از یک سری حملات در آبهای خاورمیانه از زمان آغاز جنگ بین اسرائیل و شبه نظامیان فلسطینی حماس از ۷ اکتبر است.
این حمله به دنبال توقیف یک کشتی باری مرتبط با اسرائیل توسط حوثیهای یمن، متحدان حکومت ایران، در جنوب دریای سرخ در هفته گذشته صورت گرفت. این گروه که همچنین موشکهای بالستیک و پهپادهای مسلح را به سمت اسرائیل شلیک کرد، متعهد شده که کشتیهای اسرائیلی بیشتری را هدف قرار دهد.
سنترال پارک، یک تانکر شیمیایی کوچک است که توسط یک شرکت مدیریت کشتی بینالمللی مستقر در لندن و متعلق به خانواده اسرائیلی Ofer اداره میشود.
شرکت Zodiac Maritime در بیانیهای اعلام کرد که سنترال پارک که محموله کامل اسید فسفریک را حمل میکند، هنگام عبور از آبهای بین المللی، تقریباً ۵۴ مایل دریایی از سواحل سومالی، در یک حادثه مشکوک به دزدی دریایی درگیر شده است.
اسید فسفریک بیشتر برای کودها استفاده میشود.
این بیانیه میافزاید: «اولویت ما ایمنی ۲۲ خدمه خود است. کشتی کاپیتان ترکیهای دارای خدمه چند ملیتی متشکل از اتباع روسیه، ویتنام، بلغارستان، هند، گرجستان و فیلیپینی است.»
تا لحظه تنظیم این گزارش، هیچ اظهارنظری فوری از سوی مقامات حوثی ارائه نشده است.
آژانس عملیات تجارت دریایی بریتانیا (UKMTO) نیز روز یکشنبه اعلام کرد که از حمله احتمالی در جنوب غربی عدن آگاه است و از سایر کشتیها خواست احتیاط کنند.
ایالات متحده در چند سال گذشته جمهوری اسلامی ایران را مسئول حملات به چندین کشتی در منطقه دانسته است. تهران دخالت خود را رد کرده است.