لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۱۰

درهم تندیگی دی.ان.ای، از علل عارضه درخودماندگی است


بسیاری از اشکال اوتیسم یا درخود ماندگی به دلیل جهش ژنتیکی ظهور می کنند که در مراحل کلیدی و مهم رشد و توسعه مغز مشکل ساز می شود

بر اساس نتیجه پژوهش های تازه، محققان می گویند احتمال دارد درهم تابیده شدن دی ان ای کروموزوم ها، علت متعارف ابتلا به طیفی از اختلالات ذهنی و روانی معروف به اوتیسم (درخودماندگی) باشد.

اختلالات طیف اوتیسم ارتباطات محدود، ضعف مهارت های اجتماعی، انزوا، رفتارهای تکراری، کندی ذهنی و مشکلات روانی را در بر می گیرد. به طور نسبی از هر ١٦٠ نفر در سراسر جهان یک نفر به این نارسایی مغزی مبتلا می شود.

بنا به گفته پژوهشگران، آنزیم هایی به نام توپویسومراسس وجود دارند که مسئول باز کردن پیچ خوردگی ها از «دی ان ای» در طی روند عادی نسخه برداری و دستورالعمل تولید پروتئین هستند. مهار آنزیم توپویسومراسس در سلول های عصبی می تواند بازتولید ژن های فوق العاده بلند و پیچیده را کاهش دهد چرا که ده ها نوع از این ژن ها مسئول ابتلای به اختلالات منجر به درخودماندگی هستند.

دانشمندان معتقدند که بسیاری از اشکال بیماری درخودماندگی به دلیل جهش های ژنتیکی در ژن های توپویسومراسس و یا قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی ظهور می کنند که عملکرد آن ها در مراحل کلیدی و مهم رشد و توسعه مغز با اختلال مواجه می شود.

محققان تصمیم دارند تا در مراحل بعدی آزمایش هایی خود این نوع مواد شیمیایی را شناسایی کنند و زنان باردار را از قرار گرفتن در معرض این گروه از مواد شیمیایی بازدارند.
XS
SM
MD
LG