اقدامات واشنگتن در قبال دولت سوريه با واکنش مثبت شهروندان اين کشور روبرو بوده است. مردم می گويند، دولت اوباما حرف دل آنها را می زند.
يک خانواده اهل سوريه که سالها پيش سوريه را ترک کرده و اکنون مقيم اردن هستند، می گويند که موضع رييس جمهوری آمريکا در برخورد با دولت اسد و طرح پيشنهاد کناره گيری او از قدرت درست بود. آنها معتقدند، آقای اسد با سرکوب بيرحمانه اعتراضات مردم، نشان داد که به عنوان وارث يکی از قديمی ترين خاندانهای حاکم در خاورميانه، رهبر خردمندی نيست.
پرزيدنت اوباما علاوه بر اين موضع گيری، دست دولت خود را باز گذاشت تا با اعمال تحريمهای شديدتر جلوی درآمد سرشار حاصل از صادرات نفت و گاز دولت اسد را بگيرد.
به اين ترتيب، دست وزارت خزانه داری آمريکا هم باز شد تا علاوه بر مسدود کردن دارايی های شرکتهای نفتی دولتی سوريه در آمريکا، به شرکتهای آمريکايی هم دستور دهد تا از معامله و مبادلات تجاری با طرفهای سوری پرهيز کنند.
هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا، در يک سخنرانی تلويزيونی گفت، تحريمها، حلقه انزوای سوريه را تنگتر خواهد کرد.
ماجده جوهر، يک زن ۴۹ ساله سوری، گفت: «خانم کلينتون را به خاطر طرح اين مطلب دعا می کنم، خدا عمرش بدهد.»
اين شهروند سوری اضافه کرد: «آنها درک می کنند ما در چه وضعيتی هستيم، می دانند که از ۳۰ سال پيش تا حالا چه ظلمی به ما شده، ما اين رژيمو نمی خوايم، آنها مردمو از بين بردن و آواره و در به درمون کردن.»
ماجده و محمد الجزايری همسر ۵۹ ساله او، از سال ۱۹۸۲ تا کنون در اعتراض به رژيم حافظ اسد و بشار اسد به اردن مهاجرت کرده اند. محمد در عمان برای يک کانال تلويزيونی مخالف دولت سوريه کار می کند.
او می گويد: «ما از مواضع هيلاری کلينتون، حمايت می کنيم. پيش از اون، مواضع رييس جمهور آمريکا هم مورد تأييد ما بود. آنها از رييس جمهور اسد يا سردسته باند او خواستند از قدرت کنار بره. از نظر ما اسد چيزی از نازيها کم نداره، ما تقاضا می کنيم آنها را به دادگاه جنايی تحويل بدن.»
با وجوديکه آمريکا از مشتريان عمده نفت سوريه به حساب نمی آيد اما اگر اروپا، بويژه آلمان، ايتاليا و فرانسه، طرفهای اصلی معاملات نفتی سوريه، با آمريکا همصدا شوند، صادرات اين کشور بکلی قطع خواهد شد.