لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۳۷

گاه شمار رویدادهای مهم در سوریه


گاه شمار رویدادهای مهم در سوریه
گاه شمار رویدادهای مهم در سوریه

شدت گرفتن تنش درسوریه در ماه های نخست سال با گسترش دامنه اعتراضات بهارعرب در تونس، مصر و دیگر کشورهای خاورمیانه وشمال آفریقا آغاز شد.

نیروهای دولت سوریه تلاش کرده اند با نیروی مرگبار اعتراضات را فرو بنشانند. گروه های طرفدار حقوق بشر و فعالان می گویند از زمان آغاز سرکوب در ماه مارس، دست کم 1800 تن کشته شده اند. تایید گزارش های خشونت دشوار است زیرا دولت خبرنگاران اکثر رسانه های خارجی را از ارسال گزارش و رفت و آمد آزادانه در کشور ممنوع کرده است. دولت اوباما روز پنجشنبه از بشار اسد خواست استعفا دهد.

روند تحولات عمده سوریه به روایت تاریخ:

26 اسفند:روزی که نیروهای امنیتی سوریه در دمشق اعتراض اوپوزیسیون را که خواهان آزادی زندانیان سیاسی بودند برهم زدند و برخی از تظاهر کنندگان بازداشت شدند.

4 فروردین: در این روز دولت سوریه سلسله اصلاحاتی را اعلام کرد، از جمله امکان لغو قانون وضعیت اضطراری ، که از سال 1963 برقرار بود و نیزاقدام برای افزایش حقوق کارمندان دولت و مبارزه با بیکاری از دیگر مواردی بود که برای اصلاحات پیشنهاد شد.

9 فروردین: دولت سوریه در این روزاستعفا داد، اما بشار اسد در قدرت باقی ماند و در پی آن گردهمایی هایی در پشتیبانی از او در چندین شهر، از جمله دمشق، برپا شد.

25 فروردین: بشاراسد دولت 31 نفری جدید خود را معرفی کرد.وی همچنین دستورآزادی همه کسانی را که در موج اعتراضان بازداشت شده بودند ،به غیر از افرادی که مرتکب جنایت شدند، را صادر کرد.

30 فروردین: دولت سوریه پایان قوانین اضطراری را که تظاهرات عمومی را ممنوع و رسانه ها را محدود می کرد را تصویب کرد. بشار اسد این تصمیم را دو روز بعد تایید کرد. اما دولت تهدید کرد در صورت ادامه ناآرامی دست به تلافی خواهد زد.

9 اردیبهشت: آمریکا تحریم های جدیدی بر سوریه وضع کرد. همچنین مقامات آمریکایی هشدار دادند امکان دارد مجازات ها گسترش پیدا کند و پرزیدنت اسد را شامل شود.

2 خرداد: در این روز وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا تحریم هایی را علیه بشار اسد و 9 نفر از اعضای دولت او اعلام کردند.

30 خرداد:در چنین روزی بشار اسد " خرابکاران" خارجی را مسئول قیام در کشور خواند.وی قول داد انتخابات پارلمانی برگزار کند و برای تشکیل احزاب سیاسی جدید کار کند، و درصدد اصلاح قانون اساسی برآید. وی گفت :در میان هرج و مرج، تغییرات را اجرا نخواهد کرد.

8 تیر: وزارت خزانه داری آمریکا تحریم هایی را بر نیروهای مسلح سوریه در ارتباط با سرکوب مرگبار معترضین برقرار کرد و ماموران واحد امنیت سیاسی سوریه به تیراندازی و کشتن تظاهر کنندگان در حوادثی در ماه های مارس و آوریل متهم شدند.

16-17 تیر: رابرت فورد سفیر آمریکا و اریک شوالیه سفیر فرانسه برای نشان دادن همبستگی با هزاران معترض از شهر حما دیدن کردند.

19 تیر:در این روز اعضای اوپوزیسیون سوریه در اعتراض به سرکوب تظاهر کنندگان مذاکره با دولت را تحریم کردند.

24 تیر نیز یک مقام سازمان دیده بان حقوق بشر در گفتگو با صدای آمریکا با اشاره به شلوغی زندان ها گفت:ازماه مارس حدود 17 هزار نفر بازداشت شدند .

وی گفت: این سازمان حقوق بشری مواردی از شکنجه و ضرب و شتم بی رحمانه جمع آوری کرده است.

16-17 مرداد: در این روز عربستان سعودی، کویت ، و بحرین سفیران خود را از سوریه فرا خواندند همچنین نبیل العربی، دبیر کل اتحادیه عرب سوریه را دعوت به توقف خشونت کردند واحمت داووت اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه در دیداری با پبشار اسد از وی خواست به خشونت پایان دهد.

26 مرداد: بان کی - مون دبیر کل سازمان ملل متحد در گفت و گویی تلفنی با بشار اسد از گزارش های در خصوص استفاده مفرط دولت از زور و نقض گسترده حقوق بشر بشدت ابراز نگرانی کرد. بان کی مون همچنین از اسد خواست تحقیقات مستقلی درباره خشونت انجام شود.

27 مرداد: ایالات متحده آمریکا خواهان استعفای بشار اسد شد. پرزیدنت اوباما از رییس جمهوری سوریه خواست از قدرت کناره گیری کند و تحریم های جدیدی بر سوریه اعلام شد. هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا نیز گفت: انتقال دمکراسی در سوریه آغاز شده و از اسد می خواهد از سر راه کنار رود.

XS
SM
MD
LG