نیروهای دولتی سوریه و متحدانش روز یکشنبه به حملات خود در حلب برای تصرف مناطق تحت کنترل شورشیان ادامه دادند و به سمت شمال شهر پیشروی کردند. در پی بمباران بی امان شبانه و حمله به یکی از مراکز عمده بیمارستانی در حلب، ارتش سوریه روز یکشنبه از شورشیان خواست سلاح های خود را زمین بگذارند و از یک مسیر امن تضمین شده، از شهر خارج شوند.
ارتش سوریه این پیشنهاد را هم زمان با پیشروی نیروهایش و از طریق رسانه رسمی دولت اعلام کرد. یک ماه پیش نیز روسیه پیشنهاد مشابهی داد که افراد کمی از غیرنظامیان شرق حلب آن را قبول کردند.
پیشتر در این روز سازمان نظارت بر وضعیت حقوق بشر سوریه، مستقر در لندن، و همچنین خبرگزاری دولتی سوریه گزارش دادند که پیشروی ارتش سوریه در روز یکشنبه به دنبال دهها حمله هوایی شبانه به شرق حلب صورت گرفت؛ منطقه ای که تحت کنترل شورشیان است.
پس از آنکه آتش بس یک هفته ای در سوریه ماه گذشته میلادی شکسته شد، ارتش این کشور با پشتیبانی شبهنظامیان مورد حمایت ایران و حملات هوایی روسیه عملیات بازپس گیری شهر حلب را آغاز کرد.
دولت سوریه و متحدش روسیه، بیش از یک هفته پیش یک رشته حملات هوایی شدیدی را آغاز کردند که بعدا با عملیات زمینی ارتش سوریه برای پس گرفتن کنترل نیمه شرقی حلب ترکیب شد.
زکریا ملاحفجی، از گروه شورشی "فاستقم کما أمرت" به خبرگزاری رویترز گفت روز یکشنبه در این منطقه درگیری هایی روی داد.
سازمان نظارت بر وضعیت حقوق بشر سوریه نیز که اخبار خود را از فعالان سوری می گیرد اضافه کرد که درگیری های شدیدی میان شورشیان و نیروهای دولتی در خط مقدمی که حلب را میان بخش تحت کنترل دولت و بخش تحت کنترل شورشیان تقسیم می کند، روی داده است.
حملات هوایی بیرحمانه ارتش سوریه و روسیه به مناطق شرقی حلب، به تاسیسات بیمارستانی و آبی این شهر آسیب فراوان زده است. شرق حلب از ماه ژوئیه و پس از آنکه راه اصلی ارتباط آن با خارج تحت کنترل نیروهای دولتی در آمد، مورد حمله قرار گرفته است.
استفان اوبراین، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور اقدامات بشردوستانه گفته است که عمیقا از «کوبیده شدن شرق حلب» نگران است و بر خواست سازمان ملل برای توقف درگیری ها و ارائه کمک ها و اجازه خروج بیماران از شهر تاکید کرد.
استفان اوبراین، گفت سیستم سلامت حلب در شرف فروپاشی کامل است و بیماران در بیمارستان ها مورد پذیرش قرار نمی گیرند و دارویی نیز برای مداوای حتی معمولی ترین بیماری ها وجود ندارد.
او گفت آب آشامیدنی سالم و مواد غذایی به شدت کم است و تعداد افرادی که نیاز دارند برای کمک های فوری پزشکی به خارج از شهر اعزام شوند، به احتمال زیاد در روزهای آینده افزایش خواهد یافت.
به گزارش رویترز، روز شنبه، بزرگترین مرکز ارائه خدمات جامع آسیب ها و مراقبت های ویژه شرق حلب در یک بمباران به شدت آسیب دید و دو بیمار آن کشته شدند. جامعه پزشکان سوری-آمریکایی که از این بیمارستان پشتیبانی میکند گفته است بیمارستان از ماه ژوئیه هفت بار مورد حمله قرار گرفته است که تنها سه مورد آن در این هفته روی داد.
به گزارش خبرگزاریها حدود ۲۵۰ هزار نفر در حلب همچنان در محاصره هستند. به گفته سازمان ملل متحد از زمان آغاز حمله دولت سوریه و متحدانش به حلب در ۲۲ سپتامبر، ۳۲۰ نفر در این شهر کشته شده اند. برخی از ناظران سرنوشت جنگ در حلب را نقطه عطف تازه ای در جنگ داخلی این کشور می دانند.