لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۳

تظاهرات هزاران معترض در پایتخت و شهرها سودان؛ عمرالبشیر از قدرت کنار رود


در خارطوم پایتخت سودان هزاران معترض تظاهرات کرده و خواستار کنار رفتن عمر البشیر از مقام ریاست جمهوری شدند. فعالان سیاسی سودان خواستار پایان حاکمیت نزدیک به ۳۰ ساله عمرالبشیر هستند.

به گزارش روز جمعه هفتم دی ماه خبرگزاری آسوشیتدپرس، این اعتراض‌ها که در چند روز گذشته در خارطوم در جریان است، به تدریج به تمامی نقاط سرایت کرده است.

این گزارش می‌گوید به جز پایتخت سودان، شهر «عطبره» در شمال، «عبید» در غرب، «سنار» و «ودمدنی» در جنوب هم شاهد حضور گسترده معترضان هستند.

اعتراض‌های سودان از ۱۹ دسامبر (۲۸ آذر) و در ارتباط با افزایش قیمت‌ها و کمبود اقلام اصلی شروع شد و به تدریج به سمت درخواست برای کناره‌گیری عمرالبشیر از قدرت رفت.

عمر البشیر در سال ۱۹۸۹ و در جریان یک کودتا، قدرت را در دست گرفت. سودان شاهد کمبود سوخت، سقوط ارزش پول ملی و افزایش قیمت اقلام اصلی غذایی چون نان است.

گزارش آسوشیتدپرس می‌گوید هر چند نیروهای دولتی دست به سرکوب شدید معترضان می‌زنند، ولی شمار معترضان رو به افزایش است.

این گزارش می‌گوید حتی فشارها برای کنار گذاشتن عمر البشیر شاید نتیجه‌ای در پی نداشته باشد، چرا که حاکمیت سودان در دست نظامیان است و روی کار آمدن یک نظامی دیگر، شاید معترضان را آرام نکند.

از سال ۱۹۵۶ و استقلال سودان، زمام این کشور را نظامیان در اختیار دارند. در سودان ناآرامی‌هایی در سال‌های ۱۹۶۴ و ۱۹۸۵ روی داد که حاکمیت نظامی را سرنگون کرد.

گزارش شده معترضان در عطبره، شعار «مردم خواستار سرنگونی رژیم هستند» را سر دادند که شعاری مشهور در جریان نارضایتی‌های موسوم به بهار عربی در سال‌های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ بود. در خارطوم، معترضان شعار «آزادی، صلح و عدالت» سر دادند.

تصاویری که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، عمر البشیر را نشان می‌دهد که برای نماز جمعه به مسجد خارطوم رفته و معترضان می‌گویند «بشیر، کنار برو».

تظاهرات روز جمعه در ادامه اعتصاب پزشکان و اعتصاب سه روزه روزنامه‌نگاران است که از یک روز پیشتر آن را شروع کرده‌اند.

به گزارش سازمان عفو بین‌الملل، در اعتراض‌های پنج روز گذشته سودان، تاکنون ۳۷ معترض کشته شده‌اند.

ایالات متحده آمریکا، کانادا و نروژ در مورد سرکوب معترضان از سوی نیروهای نظامی ابراز نگرانی کرده و خواستار تحقیق بی‌طرف در مورد به کارگیری خشونت در سرکوب شده‌اند.

عمرالبشیر به اتهام ارتکاب «جنایات جنگی» و «جنایت علیه بشریت» در دارفور، از سوی دیوان بین المللی کیفری تحت تعقیب است و حکم جلب او هم صادر شده است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG