لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۳۶

رونق اقتصادی در آفریقای سیاه


صندوق بین المللی پول می گوید اقتصاد آفریقای سیاه قدرتمند خواهد ماند و رشد اقتصادی در سال آینده در بعضی از کشورها به ۷ درصد خواهد رسید.

صندوق بین المللی پول، موسوم به آی ام اف، پیش بینی کرده است که رشد اقتصادی در کشورهای آفریقای سیاه در سال آینده به ۶ درصد خواهد رسید. این در حالیست که در سال جاری رشد اقتصاد منطقه کمی رو به کاهش گذاشته است.

صندوق بین المللی پول در گزارش اخیر خود که در داکار، پایتخت سنگال، منتشر شد، اعلام کرد که اقتصاد آفریقای سیاه همچنان قدرتمند باقی خواهد ماند، و در سال آینده در بعضی از کشورها رشد اقتصادی به ۷ درصد، و در مناطق فقیرتر، یعنی کشورهائیکه در آنها صنعت معدن رواج دارد، ۶ درصد خواهد بود.

رشد اقتصادی آفریقای سیاه در چند سال گذشته بسیار توانمند و شگفت انگیز بوده است، ولی این رشد هنوز نتوانسته تغییر عمده ای در زندگی فقیرانه بسیار از مردم این منطقه ایجاد کند.

راجر نورد، مشاور ارشد صندوق بین المللی در آفریقا، گفت که در آفریقا سیاه میزان فقر رو به کاهش است ولی سرعت آن کافی نیست.

راجر گفت در شرق آفریقا، در کشورهائی مانند رواندا و تانزانیا، وضع زندگی مردم بطور متوسط نسبت به بیست سال پیش بهتر شده، ولی بهبود به اندازه کافی نبوده است. بعنوان نمونه میانگین رشد اقتصادی در موزامبیک در ۲۰ سال گذشته ۸ درصد بود، و در آمد سرانه مردم از ۱۵۰ به ۵۰۰ رسید، ولی هنوز بسیار از مردم در زیر خط فقر زندگی میکنند. او گفت در آفریقا سیاه،برای مقابله با فقر دولتها باید اقداماتی ، مانند ارائه یارانه به خانواده های فقیر، بعمل آورند.

بسیاری رشد اقتصادی شدید کشورهای آفریقای سیاه را عمدتاً ناشی از افزایش قیمتهای در ۲۰ سال گذشته در سطح جهانی عنوان کرده اند. ولی آقای نورد گفت این نظریه در بعضی از کشورهای آفریقای سیاه صادق است، ولی افزود منابع طبیعی تنها عامل رشد منطقه نبوده است.

مشاور ارشد صندوق بین المللی پول در آفریقا، گفت که کشورهائی مانند اوگاندا، تانزانیا، رواندا، و موزامبیک، که بالاترین رشد اقتصادی را بخود اختصاص داده اند، صادر کننده نفت، یا صادر کننده عمده مواد معدنی نیستند. به دیگر سخن، رشد اقتصادی آنها تنها بعلت صادرات نیست، بلکه به دلیل سیاستهای اقتصادی سازنده و خوبی است که زمینه اقتصادی کلان و سالمی برای رشد مصرف و سرمایه گذاری ایجاد کرده است. او گفت رشد این کشورها به گونه ایست که برای مدتها ثابت و پایدار خواهد ماند.

در گزارش صندوق بین المللی پول آمده است که خطراتی که رشد اقتصادی آفریقا سیاه را تهدید میکند بسیار کم هستند، و عمدتاً عوامل خارجی، مانند پائین رفتن قیمت کالاها، و کاهش رشد اقتصادی کشورهای در حال رشد عمده، مانند چین، هند، برزیل است.

نورد گفت که ۲۰ سال پیش ۸۰ درصد تجارت خارجی کشورهای آفریقای سیاه با اروپا و آمریکا بود. اما، امروز ۵۰ درصد با غرب و ۵۰ درصد دیگر با کشورهای در حال رشد عمده ، مانند چین، هند، و برزیل است. از اینرو، تعدد و تنوع در روابط تجاری برای کشورهای آفریقای سیاه بسیار سازنده و ثبات اقتصادی بیشتری ایجاد کرده است.

نورد گفت اکثر کشورهای آفریقائی خواستار گرفتن وام از وام دهندگان بین المللی هستند. او گفت که این وام ها باید عمدتاً صرف پروژه های زیر بنائی شوند تا رشد اقتصادی بیشتری ببار آورند.
XS
SM
MD
LG