دانشجویان بسیاری از دانشگاههای ایران، همگام با راهپیماییها و تجمعات اعتراضی و اعتصابها، در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هم به تحصن و اعتراض خود ادامه دادند. در عین حال شوراهای صنفی دانشجویان کشور نسبت به وضعیت دانشجویان بازداشتی ابراز نگرانی کرده است.
دانشجویان دانشگاه هنر تبریز در اعتراض به نحوه بازداشت و کشته شدن خدانور لجهای، از کشته شدگان زاهدان، در مقابل ساختمان بسیج دانشجویی یک نمایش اعتراضی اجرا کردند.
دانشجویان موسیقی دانشگاه علمیکاربردی فرهنگ و هنر تهران هم سرودی در تداوم انقلاب اجرا کردند.
- بیخبری از وضعیت دانشجویان بازداشتی
شوراهای صنفی دانشجویان کشور شماری از دانشجویان بازداشت شده را نام بردهاند که هنوز برایشان تعیین تکلیف نشده است:
- پریسا بنیاسد دانشجوی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران ورودی ۹۹، روز سهشنبه دهم آبان پس از احضار به حراست محوطه خوابگاهها به دست نیروهای امنیتی دستگیر شد. بهرغم وعده نهادهای مختلف برای آزادی پریسا، وی همچنان در بند ۲۰۹ زندان اوین در بازداشت به سر میبرد.
- آناهیتا هاشمیپور، دانشجوی ورودی ۱۴۰۰ کارشناسی روانشناسی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تهران، صبح روز سهشنبه دوازدهم مهر ۱۴۰۱ مقابل در خوابگاه از سوی نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت شده است. او پس از گذراندن یک هفته بازداشت در زندان اوین، به زندان قرچک منتقل شده است.
- مریم عظیمی، دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی کودک و نوجوان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تهران ورودی ۱۴۰۰، روز ۱۲ مهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
- محمدحسین همتپور، دانش آموخته هوش مصنوعی دانشگاه امیرکبیر و فعال دانشجویی پیشین. برادر او در توییتی نوشته که محمدحسین روز ۱۵ آبان بازداشت شده و به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته است. او اکنون در بند ۲۴۱ زندان اوین به سر میبرد.
- همچنین، نیروهای امنیتی نیوشا گودرزی، دانشجوی گرافیک دانشگاه آزاد تهران واحد سوهانک، را روز دوم آبان بازداشت کردهاند. وی اکنون در زندان قرچک ورامین به سر میبرد.
- آرمیتا پاویر دانشجوی رشته زیستشناسی سلولی و مولکولی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان از تاریخ ۹ آبان بازداشت شده و تا این لحظه اطلاعی از وضعیت، و نهاد بازداشتکننده او در دست نیست. پیشتر اعلام شده بود که او به زندان تبریز منتقل شده است ولی با مراجعه خانواده و نزدیکان این دانشجو به زندان تبریز، مسئولین زندان اعلام کردهاند شخصی با این هویت در این زندان نیست و خانواده نگران وضعیت سلامتی او هستند.
- نیما پیرمرادی دانش آموخته معماری دانشگاه آزاد تهران مرکز، و کیمیا پیرمرادی دانش آموخته گرافیک دانشگاه هنر تهران، روز ۲۶ مهر در یورش نیروهای وزارت اطلاعات به خانه خود بازداشت شدند، و اکنون در زندان اوین به سر میبرند. با گذشت ۲۳ روز، این خواهر و برادر همچنان در بازداشت و بلاتکلیفی به سر میبرند.
- ضربالاجل دانشگاه تهران برای اخراج دانشجویان خوابگاهی
گزارش دریافتی از دانشگاه تهران حاکی است در روزهای اخیر ، دانشجویان ممنوع الورود غیربومی ساکن خوابگاههای دانشگاه پیامکی دریافت کرده اند که اخطار داده که تا شنبه بیست و یکم آبان برای تخلیه خوابگاههای خود فرصت دارند. این در حالی است که کمیته انضباطی تا کنون هیچ جلسهای برای بررسی پرونده این دانشجویان تشکیل نداده است. در این گزارش اشاره شده «واضح است اقداماتی نظیر ممنوع الورودی، اعمال محرومیت خوابگاهی و پروندهسازی جهت تعلیق تحصیلی دانشجویان، طبق آییننامه دانشجویی، نمود بیقانونی محض در دانشگاه تهران و سایر دانشگاههاست.»
به نوشته شوراهای صنفی دانشجویان کشور دانشجویان دانشگاه تهران این هفته با ادامه تحصنات و اعتصابات خود به روشنی خواسته خود را اعلام کردهاند مبنی بر این که دانشگاه حق تعلیق حتی یک دانشجو را ندارد.
گزارشهای رسیده از دانشگاه ارومیه از ممنوعالورود شدن ۱۴ دانشجوی دانشکده دامپزشکی و حدود ۲۰ نفر از دانشجویان دانشکده فنی حکایت دارد. این دانشجویان بدون طی مراحل قانونی مندرج در شیوهنامه مصوب سال ۹۸، صرفا با استناد به «فهرست اسامی دانشجویان ممنوعالورود» حراست، از ورود به دانشگاه منع شدهاند.
در همین حال، حراست دانشگاه و اداره اطلاعات ارومیه در تماس تلفنی با خانواده دانشجویان، آنان را به بازداشت فرزاندانشان تهدید کردهاند. همچنین گفته شده دستکم یک دانشجوی دختر، بعد از حملهی لفظی رامین نیکروز، رییس حراست دانشگاه ارومیه، دچار حمله عصبی شده و به بهداری دانشگاه منتقل شده است.
مسئول نهاد نمایندگی رهبر در دانشگاه آذربایجان غربی نیز روز پنجشنبه برای گفتگو با دانشجویان معترض و «آرام ساختن دانشجویانی که به تهدید و فشار بر دوستانشان معترض هستند»، در دانشکده دامپزشکی حضور یافت. اما جلسه در نهایت با تهدید دانشجویان دیگر پایان یافت. غلامرضا کیومرزی، در پاسخ به دانشجویانی که تاریخ برگزاری جلسه کمیته انضباطی برای دوستانشان را میپرسیدند، به وضوح از نبودن مستندات کافی جهت ممنوعالورود شدن دانشجویان گفت و تاریخ برگزاری را به «جمعآوری مستندات کافی به کمیته» موکول کرد. وی گفت: «نمیشود هرکسی هر غلطی دلش خواست بکند و بگوید قانونا مشکلی ندارد.»
تداوم اعتراضات دانشجویان در حالی است که در یک ماه و نیم اخیر و با شروع دانشگاهها، اعتراض دانشجویان با سرکوب و بازداشت فعالان دانشجویی روبرو شد. تقریبا هر روز تعداد زیادی از دانشگاههای ایران شاهد تجمعات و تحصن اعتراضی است.