لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۵۰

درخواست برای تحریم وزارت ارشاد: اهل فرهنگ، نهادهای سانسور را به رسمیت نشناسند


علی خامنه‌ای در نمایشگاه کتاب
علی خامنه‌ای در نمایشگاه کتاب

گروهی از هنرمندان ایرانی از جمله پرستور فروهر و باربد گلشیری با درخواست تحریم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از نویسندگان و هنرمندان خواستند تا وزارت ارشاد را به رسمیت نشناسند و در مقابل آن بایستند.

در این بیانیه که از سوی کانون «هنر، فرهنگ، کنش» منتشر شد، از هنرمندان، نویسندگان و دست‌اندرکاران فیلم و نمایش ایران خواسته شده است تا «نهادهای نظارت و کنترل فرهنگ را به رسمیت نشناسند و در برابر قدرت ناحق و ناروای دستگاه‌های سانسور» ایستادگی کنند.

امضاکنندگان بیانیه گفته‌اند خودشان هم از این پس «برای هیچ‌یک از کارها و کنش‌های هنری و فکری» مانند «برپایی نمایشگاه، نشر کتاب و مجله، و ساخت نمایش و فیلم» از «هیچ نهادی، به‌ویژه نهادهای حکومتی» اجازه نخواهند گرفت.


به گفته امضاکنندگان بیانیه، «بازپس‌گیری حق آزادی بیان و بودن، و رهایی آفرینش هنری و فکری از سانسور که سال‌ها برای آن مبارزه» شده است، در «جنبش مترقی زن، زندگی‌، آزادی» به شکلی «گسترده و ژرف» نمایان شد.

در بیانیه این کانون آمده است: در پی این جنبش، جامعه فرهنگی و هنری در ایران «نشان داده که دیگر به مقررات نهادهای متجاوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت علوم و آموزش عالی جمهوری اسلامی و دیگر دستگاه‌های سرکوب و سانسور تن نمی‌دهد.»

امضاکنندگان بیانیه با اشاره به کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، تأکید کردند: «ما این را تصادفی نمی‌دانیم که نام قاتل ژینا (مهسا) امینی و وزارت سانسور رژیم، هر دو "ارشاد" است.»

این بیانیه هم‌زمان با برگزاری سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب در تهران منتشر شده است.

سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از روز چهارشنبه، ۲۰ اردیبهشت‌، در شرایطی آغاز شد که شماری از ناشران مطرح داخلی از حضور در این نمایشگاه خودداری کرده‌اند.

پیش از این، جشنواره فیلم فجر نیز که مهمترین رویداد سینمایی در جمهوری اسلامی است، توسط بسیاری از سینماگران داخلی و خارجی تحریم شده بود.

شهرام تابع محمدی، نویسنده و استاد دانشگاه تورنتو، پیش از این با تأکید بر کیفیت پایین این جشنواره در پی تحریم آن، به صدای آمریکا گفته بود که فیلم‌سازهای خوب ایرانی از سینمای دولتی و رسمی جدا شده‌اند و این نشان داده است که آنها می‌توانند فیلم‌هایی بسازند که سرمایه‌گذاری دولتی در آن نقشی نداشته باشد.

XS
SM
MD
LG