ناشران و نویسندگان مستقل خارج از کشور پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت هفتمین دوره از نمایشگاه کتاب «تهران، بدون سانسور» را در اشتوتگارت آلمان برپا کردند.
در این نمایشگاه که به مدت یکماه ادامه خواهد داشت ۲۰ ناشر با شعار «زن، زندگی، آزادی» و به دور از سانسور و ممیزی وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی ایران حضور دارند.
به گفته حمید مهدی پور مدیر انتشارات و کتاب فروشی فروغ در کلن، سالها است که بواسطه جمهوری اسلامی هیچ تحلیل دقیق و مبتنی بر حقیقتی از گذشته و آینده صورت نرگفته است.
او گفت: «معمولاً و متأسفانه سانسور کاری میکند که ما نمیتوانیم یک تحلیل درست درباره مسائل مختلف داشته باشیم و آیندگان فاقد دریافت اطلاع درست از شرایط سیاسی، اجتماعی درست میشوند. سانسور همیشه این ممانعت را ایجاد میکند. ما تلاشمان این است که این سد را در ایران بشکنیم و تا کنون هم موفق بودهایم. تأثیر جنبش زن زندگی آزادی در این دوره این بوده است جوانان بیشتری را متوجه شرایط جامعه ایران کرده است و اقبال و رویکرد آنها به کتابهایی که ما منتشر میکنیم خیلی بیشتر شده است.»
وقایع چند ماه اخیر در ایران، سرکوب، بازداشت، کشتار مردم و اعدامهائی که از آن بعنوان قتل حکومتی یاد میشود باعث شد که بسیاری از نویسندگان و ناشرانی که طی چند دهه تن به سانسور داده بودند سکوت را بشکنند و چشم بر روی حقیقت نبندند.
امیر مدیر از انتشارات ناکجا گفت: «کتاب مصداق بارز حقیقت است و این حقیقت اگر بیپرده و بدون سانسور میتواند بر خاستگاه جامعه تأثیر بگذارد و باعث پیشرفت و ترقی جامعه خواهد شد. وقتی نویسنده با قلمش بتواند نظارتش را احراز کند و به تحریر درآورد مسلماً در بلند مدت شاهد تعالی و پیشرفت بسزایی در جامعه خواهیم بود.»
هفتمین نمایشگاه کتاب «تهران، بدون سانسور» به مدت یک ماه در شرایطی برگزار میشود که بسیاری از نویسندگان، روزنامهنگاران و فعالان مدنی به دلیل پا فراگذشتن از خطوط قرمز جمهوری اسلامی روزگار خود را در پشت میلههای زندان سپری میکنند.