لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۰۶

کره جنوبی: رشد همزمان انرژی هسته ای و خورشیدی


کرۀ جنوبی، یکی ازبزرگ ترین مصرف کننده ها و وارد کننده های انرژی در جهان است.
دولت کرۀ جنوبی در نظر دارد نیروگاه های هسته ای بیشتری در پاسخ به نیازهای فزاینده به انرژی در آن کشور بسازد. اما اولیای امور در برخی از شهرهای کره جنوبی بر توجه به انرژی تبدیل پذیر و «سبز» تأکید دارند.

تمایل تالار شهر به تازگی بازسازی شده سئول، پایتخت کرۀ جنوبی، به استفاده از انرژی سبز بوده، روی پشت بام بنا، بیش ازیک هزار لته خورشیدی نصب کرده که برق وحرارت مورد نیاز و گرم کنندۀ آب بنا را تأمین می کند.

کوک -جونگ یان، رئیس بخش انرژی تالار شهر سئول میگوید لته های خورشیدی ۲۸ درصد کل انرژی مورد نیاز بنا را تأمین می کند، اما امید او وجود امکان بهره وری بیشتر از انرژی خورشیدی است: «ما می خواهیم بخش خصوصی را به سرمایه گذاری در انرژی قابل بازیافت تشویق کنیم. ما میتوانیم نشان دهیم چگونه انرژی خورشیدی در بنای تالار شهر مورد استفاده قرار گرفته و امیدوار باشیم حاصل اجرای این طرح الگوی مشوّق آنها شود.»

منابع طبیعی کرۀ جنوبی محدود است. بانک جهانی تخمین می زند ۸۲ درصد کل انرژی مورد نیاز کرۀ جنوبی وارداتی است و بخش عمده آن از مصرف ذغال سنگ و نفت حاصل میشود.

پارک جی یونگ، تحلیل گر انرژی در بخش مطالعۀ سیاست گذاری ها در موسسه «آسان» در سئول میگوید یک هدف گرایش به توسعۀ تکنولوژی سبز، کاهش مدت اتکاء به انرژی وارداتی خارجی بود.

او میگوید رو بردن به انرژی تبدیل پذیر برای کرۀ جنوبیِ مصمم به توسعۀ پایدار و ماندگار و همچنین بهبود کیفیت زندگی مردم کشور، اجتناب ناپذیر است. او می گویدتوجه به پروژه های انرژی سبز، نظیر لته های خورشیدی بر بام تالار شهر سئول، بایستی تشویق شود،

نیروگاه های هسته ای، مولد حدود یک سوم برق کرۀ جنوبی اند.
هم اکنون ۲۳ نیروگاه هسته ای درکرۀ جنوبی وجود دارد ودولت آن کشور در نظر دارد طی دهۀ پیش رو ۹ نیروگاه هسته ای دیگر هم بسازد.
این نیروگاه ها کلید اصلی معبر منتهی به تأمین امنیت برای انرژی لازم در کرۀ جنوبی تلقی میشوند.

کیم جونگ کیونگ، رئیس انجمن اتمی کرۀ جنوبی از یک طرف متوجه نگرانی فزایندۀ ناشی از وقوع فاجعۀ فوکوشیما در ژاپن است و از سوی دیگر نیروگاه های هسته ای را تأسیسات و تکنولوژی سبز میداند: «دی اکسید کربن متصاعد از نیروگاه هسته ای، تنها ده گرم در کیلو وات ساعت است و حال آن که دود بیرنگ ناشی از احتراق بنزین مایع ، برای مثال، ۵۵ بار بیشتر است.»

نگرانی درباره میزان ایمنی نیز بخش دیگر ماجرا است.
درسال گذشته، سه نیروگاه هسته ای درکره جنوبی پس از آن که پروانه تقلبی بودن ایمنی شان کشف شد، از بهره برداری خارج شد.
همچنین برخی مقامات دولتی به جرم قبول رشوه اخراج شده یا روانه زندان شده اند.

کوک جونگ یان، سرپرست بخش انرژی در تالار شهر سئول میگوید مسائل ایمنی و فساد، توجه به انرژی خورشیدی و تکنولوژی های سبز و پاک را افزوده است: «این قبیل تکنولوژی روبه توسعۀ سریعی گذاشته و از حمایت دولت برخوردار است. به نظر من در آینده این قبیل انرژیهای قابل تبدیل و بازگشت پذیر، جای انرژی هسته ای و سایر منابع را خواهد گرفت. تنها در چنان زمانی است که کرۀ جنوبی واقعاً در بخش انرژی مستقل و خودکفا خواهد خواهد شد».

XS
SM
MD
LG