لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۳۵

کاربران شبکه‌های اجتماعی از شکست کارزار «انتخابات» حکومت نوشتند


رای‌گیری برای تعیین جانشین ابراهیم رئیسی
رای‌گیری برای تعیین جانشین ابراهیم رئیسی

با شروع شمارش آرای اخذ شده در انتخابات حکومت ایران برای تعیین جایگزین ابراهیم رئیسی، کاربران شبکه‌های اجتماعی به هزینه‌های صورت گرفته برای ایجاد شور و هیجان در این کارزار اشاره کرده و نوشتند با وجود هزینه‌های صورت گرفته و بسیج طیف‌های مختلف سیاسی و صنفی، انتخابات در ایران شکست خورد.

این واکنش‌ها مورد توجه رسانه‌های رسمی در جمهوری اسلامی نیز قرار گرفت و وب‌سایت خبرآنلاین با انتشار برخی از پیام‌های کاربران در شبکه اجتماعی ایکس به این موضوع واکنش نشان داد.

به نوشته خبرآنلاین، کاربری در این زمینه نوشته است: «انتخابات با مشارکت ۴۰ درصدی برنده ندارد.» کاربر دیگری نیز نوشته است: «با مردم چه کردیم که دیگر اقبالی به ما ندارند.»

صادق الحسینی، فعال شبکه‌های اجتماعی نیز نوشته است: «مردم قهر کرده‌اند. بدجور قهرند، بدجور… هیچ استدلال منطقی هم آنها را برای مشارکت قانع نمی‌کند. یک هفته زمان هست که مردم را قانع کرد و برگرداند تا نگذارند رادیکالها در دور دوم دولت اقلیت را تشکیل دهند.»

کاربر دیگری به کنایه نوشته است: «مشارکت تو بازی‌های تلگرامی از مشارکت تو انتخابات بیشتره.»

محمد سرافراز، رئیس پیشین صدا و سیما نیز با بازنشر یکی از نوشته‌های گذشته خود تاکید کرد: «ای کاش عبرت بگیرند.»

سرافراز در این پیامی که در ایکس منتشر کرده نوشته است: «با وجود تبلیغات پر حجم رسانه ملی و وعده‌های رنگارنگ داوطلبان ریاست جمهوری، مشارکت سیاسی افزایش نیافت. آراء کاندیدای مورد نظر کاهش یافت. آب در هاون کوبیدند.»

یاسر جبرائیلی، فعال اصولگرا، نیز در ایکس نوشت: «مشارکت ۴۰ درصدی نتیجه هیچ چیزی نیست جز حمله مغول‌وار به معیشت ملت با تصمیم‌سازی نئولیبرال‌های ریشدار و سر به‌ سجود آیه‌ خوان. راه احیای جمهوریت، از عدالت می‌گذرد.»

کاربر دیگری نیز با بازنشر ویدیویی از علی خامنه‌ای نوشته است: «سید علی خامنه‌ای بهار سال ۱۳۸۰ در سخنانی گفته بود مشارکت ۴۰ درصدی در انتخابات برخی کشورها «مایه ننگ» است.»

بسیاری از معترضان، خانواده‌های دادخواه، کنشگران سیاسی و مدنی و احزاب و سازمان های سیاسی با گرایش های گوناگون پیش‌تر اعلام کرده بودند که در «انتصابات حکومتی» و «سیرک انتخاباتی» شرکت نخواهند کرد. زندانیان سیاسی در زندان اوین هم حاضر به شرکت در این رای‌گیری نشدند.

نتایج موسسه نظرسنجی «گمان» نشان می‌داد که ۶۵ درصد از واجدان شرایط در رای‌گیری این انتخابات شرکت نخواهند کرد.

بر اساس اعلام وزارت کشور جمهوری اسلامی، هیچ‌یک از کاندیداهای جمهوری اسلامی برای جایگزینی ابراهیم رئیسی نتوانستند به آرای مورد نیاز دست یابند و مسعود پزشکیان و سعید جلیلی به دور دوم رای‌گیری راه یافته‌اند.

بنا بر آمار ادعایی رسمی، حدود ۷۷ درصد از واجدین شرایط در تهران بزرگ از رای دادن به کاندیداهای حکومت برای تصدی عنوان ریاست جمهوری سر باز زده‌اند.

در همین حال ناظران و منابع مستقل اعتقاد دارند جمهوری اسلامی با دستکاری در آمار انتخابات، مشارکت رای‌دهندگان را بیش از میزان واقعی اعلام می‌کند.

نرخ مشارکت سراسری بر اساس همین آمار مورد مناقشه، ۴۰ درصد اعلام شده است که پایین‌ترین در تاریخ جمهوری اسلامی به‌شمار می‌رود.

XS
SM
MD
LG