لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۴:۱۸

گروه «جیش العدل» مسئولیت ربودن تعدادی از نیروهای مرزبانی ایران را به عهده گرفت


 مرزبانی مرز ایران
مرزبانی مرز ایران

رسانه های ایران از ربوده شدن تعدادی از نیروهای مسلح مرزی در نقطه صفر مرزی «لولکدان» در میرجاوه یکی از شهرهای استان سیستان و بلوچستان خبر دادند.

خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا به نقل از «یک مقام آگاه» اعلام کرد که ۱۴ نفر از نیروهای بسیجی «طرح امنیت و هنگ مرزی میرجاوه» در بین ساعت چهار بامداد ۲۴ مهرماه در منطقه صفر مرزی «لولکدان»‌ ربوده شدند.

درباره تعداد ماموران گروگان گرفته شده چند روایت توسط رسانه های ایران نقل شده است.

وب‌سایت باشگاه خبرنگاران جوان در خبری که کمی بعدتر از خروجی خود حذف کرد، نوشته بود «هفت نفر از نیروهای بسیج طرح امنیت، پنج نفر نیروهای هنگ مرزی میرجاوه و دو نفر نیروهای اطلاعات سپاه» هستند اما خبرگزاری فارس تعداد نیروهای ربوده شده را ۱۱ تن شامل «شش بسیجی، چهار سرباز وظیفه و یک کادر مرزبانی» اعلام کرد و نوشت که گمانه زنی های اولیه نشان می دهد، این افراد با غذای آلوده مسموم شده و توسط «جیش العدل» به داخل پاکستان منتقل شده اند.

روابط عمومی «قرارگاه قدس» نیروی زمینی سپاه نیز در اطلاعیه‌ای «خیانت و تبانی عامل یا عوامل نفوذی گروهک‌های ضد انقلاب» را عامل ربوده شدن این نیروها دانست و خواستار اقدام دولت پاکستان برای آزادی مرزبانان ایرانی شد.

ساعاتی پیش، گروه «جیش العدل» با انتشار اطلاعیه‌ای در کانال تلگرامی منتسب به این گروه، مسئولیت ربوده شدن تعدادی از نیروهای هنگ مرزی میرجاوه را برعهده گرفت.

ربوده شدن نیروهای مسلح در نقاط مرزی ایران از سوی گروه «جیش العدل» بی سابقه نیست. در آخرین مورد از این دست یک سرباز ربوده شده در مرز میرجاوه در مردادماه امسال بعد از ۱۵ ماه آزاد شد.

گروه جیش العدل که بازمانده گروه جندالله است، بعد از اعدام عبدالمالک ریگی سرکرده آن برای «مبارزه با جمهوری اسلامی» تشکیل شد. در درگیری بین این گروه و ماموران جمهوری اسلامی ایران در سه سال اخیر ده‌ها نفر کشته شده‌اند.

گروه هایی مثل جندالله و جیش العدل می گویند حکومت جمهوری اسلامی ایران به حقوق اقلیت سنی و بلوچ این منطقه بی توجه است و تنها راه را مبارزه مسلحانه می دانند.

پیش از این «عبدالستار دوشوکی» مدیر مرکز مطالعات بلوچ در لندن در گفت‌وگویی با صدای آمریکا گفته بود که اهل سنت تجربه خوبی از قوه قضائیه ایران ندارد.

استان سیستان و بلوچستان طی سالهای اخیر بارها شاهد درگیری افراد مسلح با نیروهای سپاه و پلیس بوده است. برخی از این افراد مسلح قاچاقچیان مواد مخدر و سوخت و یا افراد و خودروهای مظنون به قاچاق هستند که نیروهای انتظامی و یا نظامی با آنها درگیر می‌شوند.

حملاتی از سوی گروه‌هایی که خود را مدافع حقوق اهل سنت و یا مردم بلوچ می‌دانند نیز به نیروهای نظامی و انتظامی ایران سابقه داشته است. جمهوری اسلامی ایران این گروه‌ها را تروریستی می‌داند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG