لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۴۸

سپاه و بسیج نگران کاهش مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی


سپاه و بسیج نگران کاهش مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی
سپاه و بسیج نگران کاهش مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی

فرمانده سپاه پاسداران ایران از «آغاز دوباره اعتراضات مردمی» ابراز نگرانی کرده است. محمدعلی جعفری گفته است «دشمن برای ایجاد ناآرامی در انتخابات»، طرح هایی آماده دارد. ابراز نگرانی این مقام نظامی، با نگرانی از کاهش مشارکت رای دهندگان در انتخابات، همزمان شده است.

محمد علی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران. امروز به خبرگزاری مهر گفته است «دشمن به دنبال احیای فتنه ۸۸ در انتخابات ۹۰ است».

به همین دلیل، محمدعلی جعفری، از مردم خواسته در انتخابات آینده مجلس «مشارکت حداکثری» داشته باشند.

ابراز نگرانی این مقام نظامی، تنها دو ماه پیش از انتخابات ۱۲ اسفند مجلس شورای اسلامی بیان می شود. این اولین انتخابات، بعد از وقایع جنجالی سال ۸۸ است.

حکومت ایران، سال گذشته انتخابات شوراهای شهر را برگزار نکرد و آن را به بعد موکول کرد.

در سالهای گذشته، مقام های نظامی و امنیتی بخصوص در سپاه و بسیج از فعالیت انتخاباتی و سیاسی منع می شدند اما در سه سال اخیر، بخصوص از پیش از انتخابات ریاست جمهوری گذشته، مقام های این دو نهاد نظامی، بطور آشکار اظهار نظرهای سیاسی بیان می کنند و حتی برای رقبای سیاسی، خط و نشان می کشند.

سپاه پاسداران به همراه سایر نهادی امنیتی و انتظامی، در روزهای اعتراضات بعد از انتخابات در سال ۸۸، سرکوب معترضان را برعهده داشت.

اعتراضات مردمی در دو سال اخیر بشدت سرکوب شده است
اعتراضات مردمی در دو سال اخیر بشدت سرکوب شده است

محمد علی جعفری، سومین مقامی است که در هفته های اخیر نگرانی خود را از کاهش مشارکت در انتخابات پیشرو، بروز داده است. شهریور ماه گذشته، آیت الله خامنه ای ، رهبر جمهوری اسلامی گفته بود انتخابات یک پشتوانه برای امنیت ملی است و نباید اجازه داد این پشتوانه به چالشی برای امنیت ملی تبدیل شود.

در روزهای اخیر هم غلامحسین محسنی اژه ای دادستان کل ایران هشدار داد که عده ای قصد دارند کشور را در آستانه انتخابات ناامن نشان دهند.

در ۲۴ ساعت گذشته هم ، فرماندهان سپاه و بسیج از مردم ایران خواسته اند در انتخابات آتی مجلس شرکت کنند تا به گفته آنها «توطئه دشمنان» علیه جمهوری اسلامی «خنثی» شود. با اینکه مقام های جمهوری اسلامی، اعتراض های بعد از انتخابات را فتنه و تحت تاثیر دشمنان ایران می دانند اما معترضان ، عملکرد مقام های جمهوری اسلامی را عامل اعتراض خود می دانند.

در دو سال گذشته، حکومت به معترضان اجازه راهپیمایی نداده و هرگونه اعتراض آنها با خشونت سرکوب شده است بطوریکه ده ها کشته برجای ماند و صدها نفر هنوز در زندان هستند.

تلاش مقام های نظامی برای آشتی مردم با انتخابات، پس از آن صورت می گیرد که با پایان زمان ثبت نام داوطلبان نامزدی در انتخابات مجلس، بسیاری از چهره های سرشناس اصلاح طلب، حتی از ثبت نام به عنوان نامزد انتخابات سرباز زده اند.

بنابرآمار رسمی وزارت کشور ، میزان داوطلبان نامزدی انتخابات مجلس، دوهزار نفر نسبت به دوره قبل کاهش یافته است. در انتخابات مجلس دوره هشتم، ۷ هزار و ۵۹۷ نفر برای نامزدی در انتخابات نامزد شده بودند که در این دوره مجلس، ۵۳۹۵ نفر ثبت نام کردند.

مقام های حکومت ایران، دلیل این کاهش ثبت نام را شرط جدید نامزدی مجلس عنوان کرده اند. از جمله شروط جدید نامزدها برای شرکت در انتخابات مجلس، داشتن مدرک کارشناسی ارشد است.

منتقدان این نکته را قبول ندارند و می گویند برخورد و محدودیت های اعمال شده بر فعالان سیاسی، باعث این کاهش شده است.

XS
SM
MD
LG