شرکت مالک کشتی تجاری «گلکسی لیدر» دوشنبه ٢٩ آبان گفت روز یکشنبه افراد مسلح از طریق هلیکوپتر به شیوهای غیرقانونی بر روی عرشه آن فرود آمدند و این کشتی اکنون در بندر حدیده یمن است.
شرکت بریتانیایی «گلکسی ماریتایم» به عنوان مالک کشتی تجاری «گلکسی لیدر» در بیانیهای با اشاره به قطع تمامی ارتباطات با این کشتی ربودهشده از سوی شبهنظامیان حوثی گفت بیش از این درباره وضعیت سیاسی و ژئوپولتیکی اظهارنظر نخواهد کرد.
همزمان روز دوشنبه، شبکه تلویزیونی المسیره متعلق به حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران ویدیویی منتشر کرد که در آن افراد مسلح در حال پایین آمدن از یک هلیکوپتر و تصرف یک کشتی در دریای سرخ جنوبی هستند.
کشتی مزبور حامل پرچم باهاما است، از سوی یک شرکت ژاپنی اجاره شده است، و خدمه آن از کشورهای بلغارستان، اوکراین، فیلیپین، مکزیک، و رومانی هستند.
شرکت «گلکسی ماریتایم» در بیانیه خود افزوده است: «مالکان و مدیران بر این باور هستند که توقیف این کشتی نمایانگر نقض فاحش آزادی تردد ناوگان جهانی و تهدیدی جدی برای تجارت جهانی است.»
شرکت مزبور در این بیانیه تصریح کرده است: «نگرانی اصلی در حال حاضر ایمنی و امنیت ۲۵ خدمهای است که اکنون توسط عاملان این اقدام جنایتکارانه نگهداری میشوند.»
اما در تهران، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، روز دوشنبه هرگونه دستداشتن ایران در ربودن کشتی مزبور را تکذیب کرد.
آقای کنعانی مدعی شد که گروههای مسلح شبهنظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران که او آنها را «گروههای مقاومت در منطقه» خواند، «نمایندگان کشورها و ملتهای خود» هستند و «بر اساس منافع خود و کشورها و ملتهای خود تصمیم میگیرند به صورت خودجوش اقدام میکنند.»
بسیاری از کشورهای منطقه پیشتر گفتهاند که فعالیت گروههای شبهنظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران باعث تشدید ناامنی در منطقه خاورمیانه شده است.
بسیاری از آنها با استفاده از تسلیحاتی که جمهوری اسلامی به آنها داده است دست به راکتپرانی زدهاند و یا مانند حماس منجر به بروز جنگ اخیر در غزه شدند.
جمهوری اسلامی بارها اسرائيل را تهدید به نابودی کرده است اما پیشتر نیز در پی حمله گروه حماس به اسرائيل در ۱۵ مهر و کشتن ۱۲۰۰ نفر در جنوب این کشور، از پذیرش هرگونه مسئولیتی در آن حمله خودداری کرد.
طبق بیانیه روز یکشنبه دفتر نخستوزیر اسرائیل، این «کشتی بریتانیایی» از سوی یک «شرکت ژاپنی» اداره میشد و بنا به تصمیم جمهوری اسلامی ایران از سوی حوثیهای یمنی ربوده شد.
در حالی که دفتر نتانیاهو این کشتی را بریتانیایی میخواند رسانههای جمهوری اسلامی تاکید دارند بگویند که این کشتی اسرائيلی است.
به گفته ارتش اسرائیل، کشتی مزبور از مبدا ترکیه به مقصد هند در راه بود و تمامی خدمه آن غیرنظامی و غیراسرائیلی بودند.