انزوای شدید افغانستان در یک سال گذشته، از زمانی که طالبان کابل را تصرف کرد، فرصتی را برای چین فراهم کرده است تا به یک بازیگر اصلی در این کشور تبدیل شود.
به گزارش بخش انگلیسی صدای آمریکا، پکن اکنون به جامعه جهانی پیوسته و از حاکمان جدید کابل خواسته است تا اصلاحاتی را از جمله ایجاد یک دولت فراگیر با حضور تمامی قومها و نژادهای افغانستان، و احترام به حقوق زنان، به ویژه در رابطه با تحصیل و کار به مرحله اجرا درآورد.
چین همچنین به طالبان قول داده است که در ازای توجه آنها به نگرانیهای امنیتی چین، به ویژه حملات گروههای شبهنظامی اویغور مستقر در افغانستان به منافع چین، کابل را نظر اقتصادی و توسعه حمایت کند.
قبل از فروپاشی دولت پیشین افغانستان به رهبری اشرف غنی، پکن روابط کاری نزدیکی با کابل داشت و نیروهای امنیتی افغانستان به درخواست چین برای نظارت و هدف قرار دادن گروههای شبهنظامی اویغور کمک میکردند.
اما از زمان تسلط طالبان در ماه اوت سال گذشته، پکن شروع به تعامل با حاکمان جدید افغانستان کرده است، زیرا نمی خواهد تروریسم از افغانستان به چین سرایت کند یا منافع چین به ویژه پروژههای جادهسازی آن در منطقه را تحتالشعاع قرار دهد.
از آنجا که هنوز هیچ کشوری طالبان را به عنوان حاکمان قانونی افغانستان به رسمیت نشناخته، میلیاردها دلار دارایی دولت مسدود شده و تحریمهای اقتصادی کشور را به مرز از فروپاشی اقتصادی نزدیک کرده است.