ریزش سقف یکی از کلاسهای هنرستانی در ارومیه، دوشنبه دوم مهر و همزمان با آغاز سال تحصیلی، دو دانش آموز را مصدوم و راهی بیمارستان کرد.
به گزارش وبسایت خبرآنلاین از آذربایجان غربی، آموزش و پرورش این استان در اطلاعیهای گفت که «دانش آموزان حادثه دیده مداوا و ترخیص شدند و ابعاد حادثه در دست بررسی میباشد.»
در این اطلاعیه که در واکنش به رسانهای شدن این خبر صادر شده است، آمده است که نماینده وزیر آموزش و پرورش و مدیران کل استان از محل حادثه بازدید کرده و دستور بهسازی و بازسازی سریع مدرسه را صادر کرده است.
مقامات تأکید کردند که بررسی دقیق ابعاد حادثه در حال انجام است و اقدامات لازم برای جلوگیری از تکرار چنین وقایعی اتخاذ خواهد شد.
پیش از این در اسفند ماه سال ۱۴۰۲ رسانهها از آتشسوزی در یکی از کلاسهای درس مدرسه دخترانه شاهد ارومیه و مصدوم شدن ۱۸ دانشآموز خبر داده بودند.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس ایران چندی پیش گفته بود ۳۰ درصد از ۱۰۴ هزار کلاس درس ایران نیاز به تخریب، بازسازی، نوسازی و یا مقاومسازی دارند. علیرضا زاکانی، شهردار کنونی تهران، آبان ماه گذشته زلزله، طوفان، سیلاب و فرونشست زمین در تهران را چهار معضل اصلی در پایتخت ایران ذکر کرده و گفته بود: «اگر فهرست ساختمانهای ناایمن در تهران را اعلام کنیم، کسی در شهر نمیماند.»
کامران عبدولی، معاون حفاظت و پیشگیری از حریق سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران نیز، فروردین سال گذشته، از وجود ۷۹ درصد حوادث در مدارس تهران به دلیل «فرسودگی» خبرداد و گفت: ۵۰ درصد حریق در مراکز آموزشی در تهران را ناشی از «نا ایمنی در تاسیسات برقی و گازی» است.
در حالی که ناایمنی مدارس معضلی سراسری در ایران است، در چند دهه گذشته جمهوری اسلامی تمرکز خود را چه به لحاظ سیاستگذاری و چه در بخش بودجه بر روی تغییر محتوا و تزریق بیشتر مباحث ایدئولوژیک در کتابهای درسی و سیستم آموزشی کشور گذاشته است.