یک مقام ارشد عربستان سعودی روز دوشنبه اعلام کرد ریاض قصد به منظور گامی در جهت «خودکفایی» در تامین سوخت مورد نیاز طرحهای تولید انرژی هستهای، اقدام به استخراج اورانیوم در داخل کشور کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، هاشم بن عبدالله یمانی رئیس آژانس دولتی سعودی که مسئولیت اجرای طرحهای هستهای آن کشور را بر عهده دارد، این مطلب را در یک نشست هستهای بین المللی در امارات بیان کرد.
وی در سخنانی در کنفرانس «انرژی هستهای در قرن بیست و یکم» که به میزبانی آژانس بین المللی انرژی اتمی در ابوظبی برگزار شد، اضافه کرد که این اقدام همچنین از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه است.
به نوشته رویترز، این مقام ارشد دولت سعودی با این حال به جزیئات این طرح ریاض و این که آیا عربستان – رقیب منطقهای ایران – به دنبال غنی سازی اورانیوم در داخل کشور نیز هست یا خیر، اشارهای نکرد.
عربستان سعودی، میگوید قصد دارد برای ایجاد تنوع در سبد انرژی مصرفی کشور و در راستای اهداف صلح جویانه، تا پایان ۲۰۱۸ برای ساخت دو نیروگاه هستهای، با قدرتهای جهانی در این زمینه قرارداد امضا کند.
همپیمان ایالات متحده در حوزه خلیج فارس، که به عنوان بزرگترین کشور صادر کننده نفت در جهان شناخته میشود، پیشتر از برنامه هستهای ایران و توافق سال ۲۰۱۵ آن کشور با قدرتهای جهانی ابراز نگرانی کرده بود.
روند غنی سازی اورانیوم و نحوه نظارت بین المللی بر آن، یکی از موارد حساس مورد اختلاف جامعه جهانی با ایران بوده، چرا که اورانیوم غنی سازی شده با درصد بالا میتواند در ساخت سلاح هستهای استفاده شود.
عربستان، پس از امارات متحده عربی، دومین کشور عرب حوزه خلیج فارس است که اعلام کرده میخواهد برای تامین انرژی مورد نیاز خود نیروگاه هستهای بسازد. هر دو کشور از متحدان آمریکا در منطقه هستند.