لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۲۵

حمله نیروهای حکومتی به دانش‌آموزان یک هنرستان دخترانه در تهران


آمبولانس و جمعیت مقابل هنرستان دخترانه صدر در تهران، دوشنبه ۲ آبان ۱۴۰۱
آمبولانس و جمعیت مقابل هنرستان دخترانه صدر در تهران، دوشنبه ۲ آبان ۱۴۰۱

بنا بر ویدئوهای شهروندی منتشر شده، روز دوشنبه نیروهای امنیتی به هنرستان دخترانه صدر در خیابان کارون تهران حمله کردند و شماری از مردم در حمایت از دانش‌آموزان این خیابان را مسدود کرده‌اند.

گزارش‌های شهروندی از مقابل هنرستان دخترانه صدر در تهران حاکی از آن است که یکی از دختران داخل دبیرستان پس از حمله نیروهای حکومتی به مدرسه دچار تشنج شد و یک دانش‌آموز دیگر نیز «به دلیل ضربه به سرش» با آمبولانس به بیمارستان انتقال یافت.

برخی گزارش‌ها حاکی از این است که مسئولان مدرسه دانش‌آموزان را کتک زده‌اند و آنها را برای «تفتیش بدنی» لخت کرده‌اند تا مطمئن شوند موبایل همراه ندارند.

یک ویدئوی منتشر شده حضور پرشمار نیروهای یگان ویژه را در مقابل این مدرسه نشان می‌دهد و فردی که به نظر می‌رسد فرمانده میدان است، می‌گوید «اینا رو بزن. همه رو بزن.»

یک گزارش ویدئویی از مقابل این هنرستان نوجوانی را نشان می‌دهد در حالی که سر و دست او خونین است و نیروهای امدادی در حال رسیدگی به او هستند.


در یکی دیگر از ویدئوها، آمبولانسی در مقابل این هنرستان دیده می‌شود که مردم دور آن ایستاده‌اند.

پیش از این، انتقال بازداشت‌شدگان از جمله دانش‌آموزان به وسیله آمبولانس در جریان اعتراضات سراسری جاری، گزارش شده است.

برخی گزارش‌های شهروندی، به نام «ثنا سلیمانی» به عنوان یک دانش‌آموز زخمی شده در هنرستان صدر اشاره کرده و اعلام کرده‌اند که او به بیمارستان لقمان در تهران انتقال یافته است.

دور جدید اعتراضات از ۲۵ شهریور آغاز شده و در همه استان‌های کشور جریان داشته است.

به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، از روز ۲۶ شهریور تا ۲۷ مهر ۲۴۴ نفر از جمله ۳۲ کودک جان خود را از دست داده‌اند و همچنین بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر نیز بازداشت شده‌اند. تا زمان تنظیم این خبر هنوز آمار موثق تازه‌ای در این رابطه منتشر نشده است.

در جریان این دور اعتراضات که پس از مرگ تحت بازداشت مهسا (ژینا) امینی از سر گرفته شده است، تا کنون شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر دیکتاتور»، «زن، زندگی، آزادی»، «خامنه‌ای قاتله، حکومتش باطله»، «فتنه ۵۷، عامل هر فلاکت»، «این آخرین پیامه، هدف خود نظامه»، «آذربایجان بیدار است، حامی کردستان است»، «کردستان، چشم و چراغ ایران»، «کشتن برای روسری، تا کی چنین خاک بر سری»، «نه روسری، نه توسری، آزادی و برابری»، «فکر نکنید امروزه، قرار ما هرروزه»، «وای به روزی که مسلح شویم»، «رضا شاه،‌ روحت شاد» داده شده است.

مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانواده‌اش از سقز به تهران سفر کرده‌ بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.

* صدای آمریکا در حال حاضر نمی‌تواند صحت همه ویدیوها و گزارش‌ها را به طور مستقل تأیید کند.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG