جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در واکنش به ادعای روسیه مبنی بر کاهش حملات نظامی در اوکراین گفت که «ملاک، عمل آنها است نه گفتارشان.»
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز سهشنبه با اشاره به بیانیه اخیر روسیه که گفته است اقدامات نظامی خود در اطراف کییف، پایتخت اوکراین و یک شهر دیگر این کشور را به طور عمده کاهش میدهد، گفت که «تا زمانی که (شواهدی) عملی نبیند نمیتواند آن را باور کند.»
رئیس جمهوری آمریکا که در کنفرانس خبری مشترک با نخست وزیر سنگاپور در کاخسفید صحبت میکرد، گفت تا زمانیکه ببیند اقدامات عملی روسها چه خواهد بود، بیانیه آنها را چندان جدی نمیگیرد.
رئیس جمهوری آمریکا در ادامه گفت که تحریمها علیه همچنان روسیه ادامه خواهد داشت.
آقای بایدن گفت: ما باید ببینیم. بنابراین فعلا پیش بینی نمی کنم. باید اقداماتشان را دید یعنی باید دید که آیا واقعا آنچه که امروز بیان کردند را اجرایی می کنند. آنها فعلا در میانه مذاکرات هستند. یکی در ترکیه و در دیگر جاها. من امروز گفتگویی با رهبران کشورهای عضو و متحد مان در ناتو یعنی فرانسه، آلمان، بریتانیا و ایتالیا داشتم. در بین ما اجماعی است که باید ببینیم که روسها چه پیشنهادی دارند و چه اقداماتی میکنند اما تا آن زمان تحریمهای قوی ما ادامه دارد، و همچنان به نیروی نظامی اوکراین کمک خواهیم کرد یعنی به تقویت توانشان در دفاع از خود ادامه می دهیم. و همزمان از نزدیک اقدامات آنها را رصد می کنیم.
همزمان با آغاز دور جدیدی از مذاکرات صلح میان اوکراین و روسیه در استانبول، آسوشیتدپرس به نقل از معاون وزیر دفاع روسیه گزارش داد که مسکو تصمیم گرفته است «به طور اساسی» اقدامات نظامی در نزدیکی کییف، پایتخت اوکراین و همچنین شهر در چرنیهیف را برای «افزایش اعتماد متقابل» در مذاکرات، کاهش دهد.
پیشتر، روز سهشنبه یک مقام آمریکایی به صدای آمریکا گفته بود که روسها از رسیدن به پایتخت اوکراین ناامید شدهاند.
روز سهشنبه مذاکرات بین هیات روسیه و اوکراین به میزبانی ترکیه در استانبول برگزار شد. وزارت خارجه ترکیه میگوید این مذاکرات به پایان رسید و روز دومی نخواهد داشت. خبرگزاری رویترز کمی پیشتر جزئیاتی از این مذاکرات را منتشر کرد.
در مذاکرات استانبول، اوکراین پیشنهاد بیطرفی خود را به روسیه ارائه کرد.
مذاکره کنندگان اوکراینی گفتند که بر اساس پیشنهاد آنها، کییف با عدم پیوستن به ائتلافها یا میزبانی پایگاههای نظامیان خارجی موافقت میکند اما در عوض میخواهد که امنیت این کشور مطابق با شرایطی مشابه «ماده ۵» ناتو، تضمین شود.
بر اساس ماده ۵ پیمان نظامی ناتو، حمله به یک یا چند عضو این پیمان حمله علیه تمامی اعضا تلقی میشود و ناتو باید اقدام لازم از جمله استفاده از نیروی مسلح را برای مقابله با آن انجام دهد.
طرف روسی در این نشست گفته است که پیشنهادات اوکراین را به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه منتقل میکند.