دستیار ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، روز پنجشنبه گفت زلنسکی موضع خود را تغییر نداده است و مرزهای اوکراین باید همان مرزهایی باشد که در زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ به رسمیت شناخته شد.
روسیه در سال ۲۰۱۴ شبه جزیره کریمه اوکراین را ضمیمه خود کرد. مسکو همچنین استقلال جمهوریهای خودخوانده لوهانسک و دونتسک در شرق اوکراین را، که علیه دولت کییف شورش کردهاند، به رسمیت شناخته است.
زلنسکی بارها گفته است که در مورد «تمامیت ارضی» کشورش مصالحه نمیکند.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، روز پنجشنبه گزارشهای مربوط به کشته شدن یک شهروند آمریکایی در اوکراین را تائید کرد، ولی جزئیات بیشتری ارائه نداد. پیشتر در برخی گزارشها اعلام شده بود که یک آمریکایی حمله روسیه در چرنیهیف، شمال کییف، کشته شده است.
دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین، روز پنجشنبه پس از دیدار با وزیر خارجه ترکیه گفت اوکراین میخواهد ترکیه در میان کشورهایی باشد که به عنوان بخشی از هرگونه توافق با روسیه برای پایان دادن به جنگ، تضمینهای امنیتی به اوکراین ارائه میدهند.
کولبا این سخنان را در یک نشست خبری در شهر لویو در غرب اوکراین گفت. او گفت ترکیه همچنین به تلاش برای برگزاری گفتگوهای مستقیم بین ولودیمیر زلنسکی و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، کمک میکند.
- هشدار مسکو
مسکو روز پنجشنبه هشدار داد، روسیه این قدرت را دارد که ابرقدرت جهان را در جای خود قرار دهد.
دیمیتری مدودف، معاون دبیر شورای امنیت روسیه، ایالات متحده را به دامن زدن به «توطئه روسهراسی» برای به زانو درآوردن و تجزیه روسیه متهم کرد.
مدودف گفت: «...روسیه این قدرت را دارد که همه دشمنان ... را سر جایشان بنشاند.»
- مذاکرات روسیه - اوکراین
مقامات غربی روز پنجشنبه گفتند اوکراین و روسیه مذاکرات صلح را جدی میگیرند، اما شکاف بسیار بزرگی بین دو طرف باقی مانده است.
انجمن صنعت مالی سوئیس تخمین میزند که بانکهای سوئیس که معمولا از هویت و اسناد مالکان حسابهای خود به شدت محافظت میکنند و سعی میکنند آنها را پنهان نگه دارند بالغ بر ۲۱۳ میلیارد دلار از ثروت روسیه را در اختیار دارند.
مارگارت بشیر، خبرنگار صدای آمریکا در سازمان ملل متحد، توییتی را از هیئت کانادا در سازمان ملل به اشتراک گذاشته است که میگوید کانادا نامه هیئت روسیه در سازمان ملل را که خواستار حمایت از قطعنامه بشردوستانه آنها درباره اوکراین شده بود، به طور کامل ویرایش کردند و به عبارتی آن را به آن شکل رد کردهاند.
- خروج روسها از روسیه
جیمی دتمر، خبرنگار صدای آمریکا، در مورد روسهایی که کشورشان را به دلیل مخالفت با تهاجم روسیه به همسایه اوکراین ترک میکنند، گزارش داده و گفته است که حدود ۲۰۰هزار نفر از آنها از کشور خارج شده و هزاران نفر دیگر در حال برنامهریزی برای ترک روسیه هستند.
اکثر روسهایی که از این کشور خارج شدهاند، به ارمنستان، گرجستان، و ترکیه رفتهاند. دسترسی به این کشورها از همه آسانتر است و آنها نیازی نیز به دریافت ویزا ندارند.
- تحریم کسبوکارهای روس در آمریکا
مشاغل روسی در ایالات متحده با واکنش مردم خشمگین از جنگ در اوکراین روبرو هستند. آسوشیتدپرس روز پنجشنبه گزارش داد که برخی از آمریکاییها که از خشونت مرگبار ناشی از تهاجم روسیه به اوکراین خشمگین شدهاند، نوشیدنی الکلی روسی ودکا را روی زمین میریزند، رستورانهای روس را تحریم کردهاند، و پیامهای صوتی تهدیدآمیز به کسبوکارهای روسی ارسال کردهاند.
صاحبان مشاغل و کارشناسان میگویند که در این دوره شاهد شدیدترین احساسات ضدروسی بودهاند.آنها همچنین این رفتار را غیرمنطقی و نابجا میخوانند، بهویژه زمانی که مالکان بسیاری از مشاغل حمله روسیه را محکوم کردهاند. کارشناسان میگویند صاحبان بسیاری از این مشاغل که هدف قرار گرفتهاند حتی روس نیستند.
- پناهجویان اوکراینی
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، روز پنجشنبه گفت که تعداد رو به افزایش اوکراینیهایی که به دنبال پناهندگی در آلمان هستند به یک «چالش بزرگ، بزرگ!» تبدیل خواهد شد.
بیش از ۳ میلیون نفر از اوکراین به کشورهای دیگر پناه بردهاند.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، برای گفتوگو راهی اروپا شده است. وزیر دفاع اسلواکی که روز پنجشنبه در کنار وزیر دفاع آمریکا صحبت میکرد، گفت اسلواکی حاضر است که سامانه اس-۳۰۰ پدافند هوایی در اختیار اوکراین قرار دهد اگر سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، جایگزینی برای آن پیدا کند. همتای آمریکایی او به خبرنگاران گفت موضوعی برای اعلام کرد در این زمینه ندارد.
منابع: صدای آمریکا، رویترز