لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۴۷

سفیر سابق آمریکا در ناتو: موفقیت روسیه علیه داعش در سوریه به نفع همه است


تصاویر ماهواره ای از استقرار هواپیماها و هلیکوپترهای نظامی روسیه در یک پایگاه هوایی در لاذقیه
تصاویر ماهواره ای از استقرار هواپیماها و هلیکوپترهای نظامی روسیه در یک پایگاه هوایی در لاذقیه

نخستین حمله هوایی جنگنده‌های روسیه در محلی نزدیک شهر حمص در غرب سوریه روز چهارشنبه انجام شد، حمله‌ای که روزنامه نیویورک تایمز از آن به عنوان "افزایش ناگهانی" تحرکات نظامی روسیه در سوریه یاد کرده است.

سفیر پیشین آمریکا در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، می‌گوید دلایل زیادی برای این اقدام روسیه وجود دارد که یکی از آنها خواست مسکو برای کاهش تحریم‌های غرب است. نقش مسکو در بحران اوکراین و الحاق شبه جزیره کریمه به خاک روسیه دلیل اعمال تحریم‌ها علیه روسیه است.

به عقیده رابرت هانتر "آقای پوتین مایل است تا از فشار تحریم‌های اعمال شده به دلیل بحران اوکراین رهایی یابد و از دید او، افزایش حضور نظامی در سوریه یکی از بهترین راه‌های انجام این کار است. به ویژه آن که غرب و قدرت‌های منطقه توان پایان دادن به جنگ داخلی سوریه یا مبارزه مؤثر با داعش را نداشته‌اند."

سفیر پیشین ایالات متحده در ناتو می‌افزید: "این هزینه‌ای است که آمریکا باید بپردازد. به عبارت دیگر، با وجودی که واشنگتن با افزایش نیروی هوایی روسیه در سوریه مخالف است، اما اگر نتیجه بخش باشد، شخصا معتقدم که به نفع همه تمام خواهد شد."

به عقیده هانتر "محرک دیگری که توجه کافی به آن نشده، تروریست‌های اسلام‌گرا از جمله چچنی‌ها، در خود روسیه است که معضل بزرگی برای کرملین محسوب می‌شود."

روسیه از چندی پیش حدود ۳۰ جنگنده بمب افکن را در یک پایگاه هوایی در استان لاذقیه در غرب سوریه مستقر کرده و تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که باند آن فرودگاه نیز برای نیز برای نشست و برخاست هواپیماهای پهن پیکر، افزایش یافته است.

به گفته کرملین، واقعیات صحنه نبرد نشان می‌دهد که ارتش سوریه مهمترین نیروی در حال مبارزه با تروریست‌های حکومت اسلامی است.

یکی از کارشناسان مسائل سوریه، و نویسنده بلاگ معروفی به نام "یادداشت سوریه" نیز می‌گوید، سقوط بشار اسد و وابستگان او به هرج و مرج منجر می‌شود، و تنها به نفع تروریست‌ها است.

جاشوا لاندیس، استاد دانشگاه اوکلاهما و متخصص مسائل سوریه می‌گوید "اسد به عنوان رئیس جمهوری سوریه موضع بسیار مستحکمی دارد. اگر او و هوادارانش را از بین ببرید، حکومت سقوط می‌کند. متاسفانه این موضوع را در مورد عراق و لیبی و یمن دیده‌‌ایم. بنابراین فروپاشی دولت (سوریه) خطر بزرگی است."

آقای لاندیس با بیان این که "هوشمندی و کیاست"، دلیل اصلی توفیق سیاست مسکو در قبال سوریه نیست، می‌گوید "دلیل اصلی این است که سیاست آمریکا مبنی بر وجود مخالفان سوری میانه رو، جز توهم چیز دیگری نبوده است."

به گفته او "هم اکنون در سوریه چند مرد قدرتمند وجود دارد: اول، ابوبکر البغدادی رهبر گروه دولت اسلامی، که بخش بزرگی از شرق سوریه را تصرف کرده، که البته جمعیت چندانی هم ندارد. دوم، ابو محمد الجولانی رهبر القاعده و سایر گروه‌های سلفی مانند جیش الفتح است، که بخش بزرگی از شمال غربی سوریه را کنترل می کند. و بالاخره، بشار اسد که قدرتش به یک چهارم خاک سوریه محدود شده، که تقریبا ۶۵ درصد از سوری‌ها در آن زندگی می‌کنند. اما این که چه کسی برنده این جنگ داخلی است، طبعا به توافق روسیه، آمریکا، ترکیه، عربستان سعودی و ایران بستگی دارد."

باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت، در مورد سوریه "مطمئنا گزینه‌ها از وضعیت فعلی بدتر است، ولی این به خودی خود نمی‌تواند دلیل کافی برای حمایت از یک دیکتاتور باشد."

XS
SM
MD
LG