لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۰۹

حمله روسیه به اوکراین؛ سیل پناهجویان در مرزهای اتحادیه اروپا


صف پناهجویان اوکراینی در لهستان
صف پناهجویان اوکراینی در لهستان

پناهجویان اوکراینی برای یافتن مکانی امن روانه مرزهای غربی کشور خود شده‌اند. با گذشت دو روز از حمله روسیه، دست‌کم ۱۰۰ هزار اوکراینی وارد خاک لهستان شده و در سالن‌های ورزشی و ایستگاه‌های قطار آن کشور به طور موقت پناه گرفته‌اند.

به گزارش رویترز، در پی حملات موشکی و توپخانه‌ای روسیه به چندین شهر از جمله کی‌یف، پایتخت اوکراین، سیلی از خانواده‌های وحشت زده، به امید ورود به لهستان، اسلواکی، رومانی، و مجارستان به مرزهای اتحادیه اروپا هجوم برده‌اند.

ایلونا وارگا، یک زن اوکراینی ۶۹ ساله، خانه و مغازه خود را رها کرده و با پای پیاده وارد «برگشورانی» یک شهر مرزی مجارستانی در اتحادیه اروپا شده است. او امیدوار است به زودی به خانه بازگردد.

خانم وارگا می‌گوید: «بچه‌هایم می‌گویند که برای همیشه در مجارستان بمانم، و حق با آنها است. اما پشت سر گذاشتن همه چیز سخت است. من در آنجا (اوکراین) به دنیا آمدم، آنجا بزرگ شدم، کارم آنجا است، از همه نظر به آنجا وابسته هستم.»

پاول شفرناکر، معاون وزیر کشور لهستان در یک کنفرانس خبری گفت، در لهستان که بزرگترین جامعه اوکراینی، حدود یک میلیون نفر جمعیت، را در منطقه دارد، از ساعت ۷ صبح روز شنبه، حدود ۹ هزار شهروند اوکراینی دیگر وارد خاک کشور شدند.

در «مدیکا»، روستایی در جنوب لهستان، هزاران شهروند اوکراینی منتظر اخذ پناهندگی از مقامات بودند.

تاراس ۲۵ ساله یک پناهجویان اوکراینی به رویترز گفت که ساعت ۳ صبح وارد خاک لهستان شده و اکنون منتظر همسرش است. او گفت که زنش با او تماس گرفته و هنوز در خاک اوکراین است ولی معلوم نیست کی از مرز عبور کرده و به او ملحق شود.

راه‌ آهن چِک بامداد روز شنبه شهروندان اوکراینی مقیم جمهوری چک را با قطارهای ویژه به سمت مرز لهستان حمل کرد تا با اعضای خانواده خود که از جنگ فرار کرده‌اند ملاقات کنند.

یک زن اوکراینی که همسرش بلغاری است از گلوله باران در شهرش و زن دیگری از این که چطور فرار کرده است تعریف کردند.

یک زن بلغاری مقیم اوکراین که به شهر مرزی دورانکولاک در بلغارستان گریخته، گفت که دو روز با چمدان‌هایشان در دستشویی پنهان شده بود.

او گفت: «گلوله باران بود، هواپیماها از بالای سرمان رد می شدند، وحشت‌آور بود.»

XS
SM
MD
LG