خبر سرقت هالیوودی از بانک ملی ایران مورد توجه بسیاری از رسانههای داخلی و خارجی قرار گرفته است. حالا پس از رسانهای شدن ماجرا، رئیس کمیته امنیت کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس گفته ابعاد امنیتی سرقت از بانک ملی را بررسی و تا روشن شدن علت این سهلانگاری موضوع را پیگیری خواهد کرد.
جلال رشیدی کوچی با بیان اینکه چنین سرقتی در کشور بیسابقه بوده است، افزود:«مسئولان ذیربط باید با حضور در مجلس پاسخگوی سوالها و ابهامات این پرونده باشند.
وی تصریح کرد امنیت بانکها بسیار حائز اهمیت است و بانک ملی، الگوی بانکداری کشور است بنابراین باید ابعاد امنیتی این سرقت با دقت مورد بررسی قرار گیرد.
دوازده سال پیش هم فرار رییس بانک ملی به کانادا خبر ساز شد. محمود خاوری که به یکی از بزرگترین اختلاسهای تاریخ ایران متهم بود، پیش از آنکه پاسخگوی مردم باشد از کشور گریخت.
حالا هم یکی از بزرگترین سرقتهای بانکی تاریخ ایران به نام بانک ملی ثبت شده است. در این سرقت که همزمان با سالمرگ بنیانگذار جمهوری اسلامی رخ داده محتویات بیش از ۲۵۰ صندوق اجارهای شعبه ممتاز بانک ملی در خیابان انقلاب مقابل دانشگاه تهران به سرقت رفته است.
روابط عمومی بانکملی اعلام کرده با هماهنگی مقام قضایی در اسرع وقت، بهای کامل اموال مسروقه جبران خواهدشد، اما دبیر کانون بانکهای خصوصی میگوید:«چون بانک یا نماینده آن از محتویات صندوقهای امانات مشتریان اطلاعی ندارند و اثبات اینکه چه چیزی در صندوق قرار داشته غیرممکن بنابراین بانک هیچ مسوولیتی برای رد امانت ندارد.»
شماری از مالباختگان، روز سه شنبه با حضور در شعبه بانک به سرقت اموالشان از صندوقهای امانی بانک اعتراض کردند.
در سایت بانک ملی هم در قالب آئیننامه صندوقهای اجارهای نه تنها اشارهای به بیمه صندوقهای مذکور نشده بلکه قید شده «بانک هیچگونه مسئولیتی در زمینه محتویات صندوق و زیانهای وارده به آن ندارد.» در تبصره این ماده آمده است: نظر به اینکه بانک و بیمهگر از محتویات صندوق بیاطلاع بوده و مراجعات مکرر مشتری به صندوق امکانپذیر است لذا بیمه محتویات صندوق منتفی میباشد. بانک در این خدمت صرفا محلی را به مشتری اجاره داده و محتویات صندوق، امانت محسوب نگردیده و مسئولیتی بابت رد امانت وجود ندارد.
مونسان عضو هیات رئیسه بانک ملی هم درباره این سرقت گفته: «دزدان از ۲۵۰ صندوق امانات که در اختیار مشتریان بوده، ۱۶۲ صندوق را با «دیلم» شکستهاند و هر صندوقی که پر بوده را خالی کردهاند.» وی با بیان اینکه صندوقها مجهز به سیستمهای امنیتی هستند افزود:« تیم سارقانی که وارد شعبه شدهاند، بسیار ماهر و کار کشته بودند و توانستهاند سیستمها را از کار بیاندازند.»
رسانههای داخلی در تازهترین گزارش از ابعاد این دزدی نوشتند: سرقت، پنجشنبه شب و در ساعات اولیه روز ۱۳ خرداد انجام شده و سارقان از طریق درب پشت ساختمان و با تخریب و بریدن قفل وارد ساختمان شده و بعد از برش دادن در گاوصندوق بزرگ و هک رمز آن به محوطه صندوق امانات بانک وارد شدهاند از ۲۵۰ صندوق موجود ۱۶۹ صندوق را خالی کرده و بعد از همان درب پشتی خارج شده در را بسته و قفل آن را محکم کرده و از صحنه دور شدهاند.
عباس عبدی روزنامهنگار شاخص اصلاحطلب درباره این سرقت در توئیتر نوشت: دزدی از بانک ملی دانشگاه، کار دزدهای معمولی نیست. برایش احتمالات غیر منتظرهای باید در نظر گرفت. بیش از آن که دزدی با هدف کسب پول و طلا باشد امنیت را نشانه رفته است. مثل یک ترور به آن نگاه کنید و نه یک سرقت.