سازمان نظارت بر غذا و دارو آمریکا، اولین دارو برای محافظت از نوزادان در برابر ویروس سینسیشیال تنفسی (آر اِسوی) را تأیید کرد که به صورت آمپول تزریق میشود.
ویروس آر اِسوی، سالانه بین حدود ۶۰ تا ۸۰ هزار کودک در آمریکا را روانه بیمارستان میکند و هر سال باعث مرگ ۳۰۰ کودک زیر ۵ سال میشود.
سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا اعلام کرد که داروی مبتنی بر آنتیبادی «نیرسِمیوَب» با نام تجاری «بیفورتس» (Beyfortus) ساخت شرکتهای سانوفی و آسترازنکا، در آزمایشها نشان داده است که میتواند از بین هفتاد تا هفتاد و پنج درصد از عفونتهای دستگاه تنفسی ناشی از ویروس جلوگیری کند.
فصل ویروس آراسوی از پاییز تا زمستان است و معمولا پنج ماه طول میکشد. تا امروز اکثر کودکان مجبور بودند بدون کمک و با تکیه بر سیستم ایمنی خود، با عفونت ناشی از این ویروس مبارزه کنند.
پیش از تأیید آمپول جدید، تنها نوزادان نارس و یا زیر شش ماه که در معرض خطر بالای بیماری وخیم قرار داشتند، واجد شرایط استفاده از داروی دیگری به نام «سینِگِس» (Synagis) بودند.
آر اسوی، ویروسی رایج است ولی تا زمانی که موارد ابتلا به آن در پاییز و زمستان گذشته به شدت بالا رفت و تخت بیمارستانها را اشغال کرد کمتر در مورد آن شنیده شده بود.
این ویروس، ریهها و مجاری تنفسی نوزادان و بزرگسالان را تحت تاثیر قرار میدهد و اغلب باعث علائم خفیف شبیه سرماخوردگی میشود ولی در عین حال میتواند منجر به بروز بیماریهای شدید مانند برونشیت یا ذاتالریه شود.
داروی جدید «بیفورتس»، واکسن نیست ولی ساختار مشابهی دارد و به نوزادانی که سیستم ایمنیشان هنوز به اندازهای تکامل پیدا نکرده تا علیه این ویروس مبارزه کند، آنتیبادیهای از پیش ساختهشدهای میدهد تا ویروس را خنثی کنند.
بر خلاف واکسن که سیستم ایمنی را وادار به تولید آنتیبادیهای ضدویروس میکند، با مصرف این دارو، سیستم ایمنی مجبور به انجام تولید چیزی نیست.
بر اساس رهنمود سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا، نوزادان میتوانند این آمپول را در آغاز فصل آراسوی و یا در بدو تولد در صورتی که در میانه فصل ویروس باشد بزنند.
سازمان غذا و داروی آمریکا در ماه مه، نخستین واکسنها علیه «آر اسوی» را از شرکت «جی ا س کی» وهمچنین واکسن ساخت شرکت فایزر را برای افراد بالای شصت و پنج سال تأیید کرد. این ویروس سالانه جان حدود ۱۴ هزار تن که بالای ۶۵ سال سن دارند را در این کشور میگیرد که اغلب ویروس از نوههای خود میگیرند.
فایزر در حال حاضر درانتظار تأیید واکسن دیگری علیه «آر اسوی» برای زنان باردار و با هدف حفاظت از نوزادان است.