لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۲۷

واکسیناسیون زنان باردار «بیش از ۶۰ درصد» از بستری نوزادان مبتلا به کرونا می‌کاهد


واکسیناسیون مادران باردار از ابتدای همه‌گیری کرونا مورد توجه تحقیقات پزشکان بود.
واکسیناسیون مادران باردار از ابتدای همه‌گیری کرونا مورد توجه تحقیقات پزشکان بود.

پژوهش جدید مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا نشان می‌دهد نوزادانی که مادران‌شان در دوران بارداری واکسن کووید-۱۹ زده‌اند، بعد از تولد کمتر به دلیل ابتلا به این بیماری در بیمارستان بستری می‌شوند.

پژوهش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، داده‌های مربوط به ۳۷۹ نوزاد در ۲۰ بیمارستان اطفال در ۱۷ ایالت آمریکا بین ماه‌های ژوئیه تا ژانویه را بررسی کرده است؛ از جمله ۱۷۶ نوزاد مبتلا به کووید-۱۹ و ۲۰۳ نوزاد که به دلیل سایر مشکلات بستری شده بودند.

این نخستین نتیجه‌گیری از شواهد واقعی است که نشان می‌دهد واکسیناسیون مادر، آنتی‌بادی‌هایی تولید می‌کند که می‌تواند به نوزاد منتقل شود و محافظ باشد. پیشتر، دانشمندان پادتن‌های ضدکرونا را در بند ناف مشاهده کرده بودند.

نوزادانی که مادران‌شان در دوران بارداری با واکسن‌های مبتنی بر «ام آر ان ای» - فایزر و مدرنا- واکسینه شده بودند، در شش ماه نخست تولد، ۶۱ درصد کمتر به دلیل ابتلا به این ویروس در بیمارستان بستری شدند.

در صورتی که واکسیناسیون پس از ۲۰ هفته اول بارداری انجام شود، این محافظت به ۸۰ درصد افزایش می ‌یابد.

اهمیت واکسیناسیون در زنان باردار

دکتر دانا مینی دلمن، رئیس بخش تحقیقات نوزادان در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا در یک نشست خبری گفت: هنگامی که به زمان واکسیناسیون کووید-۱۹ در دوران بارداری می‌اندیشیم، به شدت مهم است که به یاد داشته باشیم که مزایای واکسیناسیون هم برای مادر است که می‌تواند در اثر ابتلا به کرونا دچار بیماری وخیم شود و هم بر اساس این پژوهش برای نوزاد مفید است؛ بنابراین توصیه می‌کنیم واکسن کرونا در هر مقطعی از بارداری تزریق شود.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا ماه‌ها است واکسیناسیون را برای کسانی که باردار هستند، شیر می‌دهند یا قصد باردار شدن دارند توصیه می کند چرا که بارداری خطر ابتلا به عوارض شدید ناشی از ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می‌دهد. پژوهش‌ها نشان داده است که خطر بستری شدن در بیمارستان و در بخش مراقبت‌های ویژه و همچنین احتمال مرگ در مقایسه با جمعیت غیرباردار بیشتر است.

یک پژوهش انجام شده توسط محققان اسکاتلندی نیز نشان داده است مادرانی که واکسینه نشده‌اند در صورت ابتلا به کرونا، ممکن است نوزادان خود را پیش از رسیدن به یک ماهگی از دست بدهند.

هر چند کارشناسان بر واکسیناسیون مادران باردار تأکید دارند، داده‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا نشان می‌دهد تنها کمی بیشتر از ۴۲ درصد از جمعیت باردار ۱۸ تا ۴۹ ساله تا پانزدهم ژانویه واکسینه شده بودند.

واکسیناسیون زنان باردار در ایران

در ایران، با روی کار آمدن دولت سیزدهم موضوع واردات واکسن فایزر برای زنان باردار مطرح و مدتی بعد منتفی اعلام شد.

از طرفی، اظهارات ضد و نقیض مقامات بهداشتی ایران در مورد واکسن مؤثر برای زنان باردار به سردرگمی افراد دامن زده است.

سازمان بهداشت جهانی تزریق واکسن کرونا به زنان باردار را در صورتی توصیه می کند که مزایای واکسیناسیون برای آنها بیشتر از خطرات احتمالی آن باشد.

این نهاد بین‌المللی توصیه می‌کند برای کمک به زنان باردار در انجام این ارزیابی، اطلاعات خطرات کووید-۱۹ هنگام بارداری، مزایای احتمالی واکسیناسیون، و محدودیت‌های کنونی داده‌های ایمنی در زنان باردار به آنها ارائه شود.

XS
SM
MD
LG