لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۰۷

یک مقام وزارت بهداشت ایران «طغیان روتاویروس» را تایید کرد؛ تولید «واکسن داخلی» تا پایان سال


آرشیو - بیمارستان رسول اکرم
آرشیو - بیمارستان رسول اکرم

یک مقام وزارت بهداشت دولت جمهوری اسلامی «طغیان روتاویروس» در تهران را تایید کرد اما گفت «چیز جدیدی نیست» و هر سال همین است.

حسن فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت در واکنش به انتشار خبر آنچه «طغیان» یک ویروس در کودکان زیر ۵ سال در تهران توصیف شده بود، گفت: «ما این ویروس را همه ساله در زمستان و بهار عمدتا در کودکان زیر ۵ سال داریم و چیز جدیدی نیست.»

این مقام وزارت بهداشت در خصوص برنامه واکسیناسیون سراسری علیه این بیماری هم وعده داد که «واکسن تولید داخل» تا «پایان سال» تولید می‌شود. فرشیدی همچنین گفت که پس از تولید واکسن و «تعریف آن در برنامه واکسیناسیون سراسری» به «مادران» اعلام خواهد شد که در چه سنی «فرزندان خود را برای دریافت واکسن بیاورند.»

دوشنبه هفته گذشته بود که رئیس بیمارستان کودکان علی‌اصغر از «طغیان» روتاویروس در تهران و افزایش مراجعه کودکان مبتلا به این بیمارستان خبر داد. فرهاد چوبدار گفته بود که «اپیدمی روتاویروس» در حال آغاز است و این موضوع به اطلاع وزارت بهداشت رسیده است.

رئیس بیمارستان کودکان علی‌اصغر تاکید کرده بود که واکسیناسیون روتاویروس در ایران «روتین» نیست و از خانواده‌هایی که «توانایی» دارند خواسته است تا «به صورت آزاد» کودکان خود را واکسینه کنند.

در دی‌ماه سال ۱۳۹۷، رئیس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو گفته بود که برای ورود این واکسن به شبکه واکسیناسیون، «تامین منابع مالی» ضروری است. علی واشقانی گفته بود که علی خامنه‌ای با تخصیص ۱۰۰ میلیون دلار برای تولید دو واکسن «پنوموکوک» و «روتاویروس» موافقت کرده و این اعتبار در اختیار شرکت‌های واکسن‌سازی قرار گرفته است.

در خرداد سال ۱۴۰۰، انستیتو پاستور ایران از امضای توافق با شرکت بهارات بایوتک هند برای انتقال فن‌آوری تولید واکسن روتاویروس به ایران و تولید داخلی این واکسن خبر داد.

در اول آذر سال ۱۴۰۱، رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت از احتمال ورود این واکسن به برنامه واکسیناسیون کشوری خبر داد.

این واکسن تاکنون به دلیل آنچه کارشناسان «عدم تخصیص منابع» می‌دانند به مرحله عملیاتی نرسیده است.

علائم ابتلا به روتاویروس معمولاً حدود دو روز پس از قرار گرفتن فرد در معرض آن شروع می‌شود و استفراغ و اسهال ناشی از آن‌ می‌تواند سه تا هشت روز طول بکشد. علائم دیگر ممکن است شامل از دست دادن اشتها واز دست دادن مایعات بدن باشد که می تواند به ویژه برای نوزادان و کودکان خردسال خطرناک باشد.

علائم کم آبی بدن، کاهش ادرار، خشکی دهان و گلو، احساس سرگیجه هنگام ایستادن، گریه با اشک کم یا بدون اشک و احساس خواب آلودگی یا گیجی غیر معمول است.

هر سال، در بین کودکان آمریکایی کمتر از ۵ سال، روتاویروس منجر به بیشتر از ۴۰۰ هزار ویزیت پزشک، بیش از ۲۰۰ هزار مراجعه به اورژانس و ۵۵ تا ۷۰ هزار بستری می‌شد و ۲۰ تا ۶۰ کشته می‌داد.

بر اساس آمار این نهاد بهداشتی، واکسن «روتاویروس»، هر سال، از ۴۰ تا ۵۰ هزار بستری در بیمارستان میان نوزادان و کودکان خردسال آمریکایی پیشگیری می‌کند.

XS
SM
MD
LG