نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از ایراد سخنانی در موافقت و مخالفت با رضا مراد صحرایی، در غیاب ابراهیم رئیسی، رئیس دولت جمهوری اسلامی، به او به عنوان «وزیر آموزش و پرورش» رای اعتماد دادند.
رضا مراد صحرایی، از اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ به عنوان «رئیس دانشگاه فرهنگیان» منصوب شده بود و پس از استعفای یوسف نوری، وزیر پیشین آموزش و پرورش جمهوری اسلامی، با حکم ابراهیم رئیسی «سرپرست وزارت آموزش و پرورش» شد.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش جمهوری اسلامی در نشست امروز مجلس شورای اسلامی با ۱۶۷ رای موافق و ۸۶ رای مخالف و ۱۴ رای ممتنع و آرای باطله ۲ رای موفق به کسب رای اعتماد نمایندگان مجلس شد.
غیبت ابراهیم رئیسی در جلسه رای اعتماد وزیر آموزش و پرورش یکی از نکات حاشیهای این نشست بود. احمد نادری، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در ارتباط با «علت حضور پیدا نکردن رئیسجمهور در جلسه رای اعتماد»، به خبرگزاری دولتی «ایسنا» گفته است: با توجه به «تصمیمات اتخاذ شده در دولت» و «تصمیم شخص رئیسجمهور» برای بررسی بیشتر «برنامه هفتم» حضور او در مجلس «منتفی» شد.
فرهاد بشیری، عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی ۲۵ اردیبهشتماه علت استعفای یوسف نوری، وزیر پیشین آموزش و پرورش جمهوری اسلامی را «موضوع رتبهبندی معلمان» و «اشکالات اساسی» در حوزه «اجرا» و «تأمین مالی» برای ان، اعلام کرده بود.
پرداخت نشدن حقوق تعداد زیادی از معلمان در شب عید امسال یکی از موضوعات جنجالی در روزهای ابتدایی سال بود که تجمعات اعتراضی را نیز در پیداشت.
پیش از این انتصاب رضا مرادصحرایی، که سابقه رئیس حراست دانشگاه علامه طباطبایی را در کارنامه خود دارد، به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش، با واکنشهای گستردهای مواجه شده بود.
کانال رسمی مجمع فرهنگیان رضا مرادصحرایی را مسئول شناسایی و اخراج اساتید «ناهمسو با نظام» در دانشگاه علامه طباطبایی معرفی کرده بود.
به کارگیری نیروهای امنیتی در پستهای مدیریتی سالها است که به روندی معمول در جمهوری اسلامی تبدیل شده است.
پیش از این، نگاه امنیتی به مشکلات فرهنگیان از جمله انتقادهای معلمان درباره یوسف نوری، وزیر برکنار شده آموزش و پرورش، به شمار میرفت.