نخست وزیر اسرائیل: کار ما با حوثیها تازه شروع شده است
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل روز پنجشنبه ۶ دیماه، پس از حمله جنگندههای این کشور به مواضع حوثیها در یمن در یک برنامه تلویزیونی گفت: «کار ما با حوثیها تازه شروع شده است.»
واکنش آمریکا به حملات اسرائیل علیه حوثیها: از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت میکنیم
یک سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده در پاسخ به درخواست صدای آمریکا برای اظهارنظر درباره حملات روز پنجشنبه ارتش اسرائیل به مواضع شورشیان حوثی در یمن، گفت از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت میکنیم.
این سخنگو در ادامه پاسخ کتبی خود به صدای آمریکا تاکید کرد که البته در انجام این کار بسیار مهم است عملیات ارتش اسرائیل به گونهای انجام شود که با تعهدات این کشور به حفاظت از جان غیرنظامیان مطابقت داشته باشد.
در حملات هوایی اسرائیل که پنجشنبه ۶ دی انجام شد، فرودگاه بینالمللی صنعا، بنادر دریای سرخ و چند نیروگاه هدف قرار گرفت. حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی گفتند این حملات دستکم شش کشته برجای گذاشت.
مقام آمریکایی: پدافند روسیه احتمالا هواپیمای جمهوری آذربایجان را سرنگون کرد
یک مقام آمریکایی روز پنجشنبه ۷ دی به شبکه خبری ایبیسی گفت نشانههای اولیهای وجود دارد که یک سامانه ضدهوایی روسیه ممکن است به هواپیمای خطوط هوایی آذربایجان، که در قزاقستان سقوط کرد و دهها کشته برجای گذاشت، شلیک کرده باشد.
اتحادیه عرب به جمهوری اسلامی: به «نزاع» در سوریه دامن نزنید
اتحادیه عرب روز پنجشنبه ۶ دی از حکومت جمهوری اسلامی خواست که پس از سرنگونی بشار اسد، رئیس جمهوری پیشین سوریه و متحد قدیمی حکومت ایران، به «نزاع» میان مردم سوریه دامن نزند.
اسرائیل از اوکراین خواست سپاه پاسداران را به عنوان سازمان تروریستی شناسایی کند
گیدئون ساعر، وزیر امور خارجه اسرائیل، روز پنجشنبه در تماسی تلفنی با همتای اوکراینی خود، آندری سیبیها، بر اهمیت افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست گروههای تروریستی از سوی پارلمان اوکراین تاکید کرد.
ساعر در این تماس تلفنی که مصادف با سی و سومین سالگرد تاسیس روابط دیپلماتیک میان اسرائیل و اوکراین انجام بود، از جمهوری اسلامی به عنوان تهدیدی علیه هر دو کشور یاد کرد.
ساعر در بخش دیگری از سخنانش به اقدامات نظامی و دیپلماتیک اسرائیل علیه حوثیهای مورد حمایت حکومت حمهوری اسلامی ایران پرداخت.
اسرائیل روز پنجشنبه مواضع نظامی حوثیها در صنعا و مناطق ساحلی یمن در دریای سرخ را هدف حملات گستردهای قرار داد.
حمله اسرائیل به صنعا در میانه نطق «پیروزی» رهبر حوثیها
اسرائیل روز پنجشنبه ۶ دی در میانه نطق «پیروزی» عبدالملک الحوثی، رهبر حوثیها، مواضع این گروه وابسته به حکومت جمهوری اسلامی ایران در صنعا را هدف حملات هوایی قرار داد.
به گزارش جروزالمپست، باند اصلی، برج مراقبت، و یک هواپیما در فرودگاه بینالمللی صنعا، از جمله اهداف تحت حمله روز پنجشنبه بودند. ویدیوهای منتشرشده توسط «اسکاینیوز عربی» حاکی از وقوع آتشسوزی در فرودگاه صنعا بر اثر حملات هوایی اسرائیل است.
ارتش اسرائیل نیز با انتشار بیانیهای اعلام کرد جنگندههای نیروی هوایی پس از تایید طرحهای عملیاتی از سوی رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح، وزیر دفاع، و نخستوزیر این کشور، حملاتی علیه مواضع نظامی «رژیم تروریستی» حوثیها در ساحل غربی و مناطق داخلی یمن انجام دادند.
لبنان خواستار «بهترین روابط همسایگی» با سوریه است
لبنان روز پنجشنبه ششم دی در اولین پیام رسمی خود به حکومت جدید سوریه اعلام کرد که در انتظار برقراری بهترین روابط همسایگی با آن کشور است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت خارجه لبنان در شبکه اجتماعی «ایکس» اعلام کرد که عبدالله بوحبیب، وزیر خارجه این کشور، در تماسی تلفنی این پیام را به اسعد حسن الشیبانی، همتای سوری خود منتقل کرده است.
به نوشته رویترز، حزبالله لبنان که تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران قرار دارد، نقش بزرگی در حمایت از بشار اسد، رئیسجمهوری سرنگون شده سوریه، طی سالها جنگ داخلی این کشور داشت.
یونیفل خواستار عقبنشینی اسرائیل از جنوب لبنان شد
نیروی حافظ صلح سازمان ملل متحد در لبنان (یونیفل) روز پنجشنبه پنجم دی با اشاره به آنچه «نقض توافق آتشبس» با حزبالله لبنان تحت حمایت ایران خواند، خواستار عقبنشینی به موقع اسرائیل از جنوب لبنان شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، اسرائیل و حزبالله در روز هفتم آذر با میانجیگری آمریکا با آتشبسی ۶۰ روزه موافقت کردند.
بر پایه توافق آتشبس، قرار است نیروهای زمینی اسرائیل به تدریج از جنوب لبنان خارج شوند و جای خود را به ارتش لبنان بدهند. حزبالله لبنان هم متعهد شده است که نیروهای خود را از جنوب لبنان تخلیه کند و تا حدود ۱۹ کیلومتری مرز اسرائیل عقب بنشیند.
حزبالله لبنان یک روز پس از حمله تروریستی حماس به اسرائیل در ۱۵ مهر ۱۴۰۲ گذشته، بهطور یکجانبه حملات راکتی و پهپادی خود را به شمال اسرائیل آغاز کرد.
اسرائیل هم در واکنش، با انجام حملات شدید علیه مواضع این گروه در لبنان و سوریه، علاوه بر کشتن صدها تن از اعضای این بازوی عمده نیابتی حکومت ایران در منطقه، بسیاری از رهبران و فرماندهان ارشد نظامی آن - از جمله حسن نصرالله، فواد شکر، ابراهیم عقیل، و هاشم صفیالدین - را از پا درآورد.
تاکنون چندین کشور، از جمله آمریکا، اسرائیل، آلمان، صربستان، لیتوانی، استونی، لتونی، و استرالیا کلیت حزبالله را به عنوان یک سازمان تروریستی شناختهاند.
دو رسانه اسرائيل: رئیس موساد خواستار حمله به جمهوری اسلامی ایران است
روزنامه هاآرتص و شبکه تلویزیونی کانال ۱۳ روز چهارشنبه پنجم دی گزارش دادند که دیوید بارنیا، رئیس تشکیلات اطلاعات خارجی اسرائيل، موساد، به رهبران این کشور فشار آورده است که برای «مهار حملات حوثیها تمرکز خود را بر حمله به ایران معطوف کنند.»
بر اساس این گزارش، این موضع در تضاد با دیدگاه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر، و همچنین یسرائیل کاتز، وزیر دفاع این کشور، است که ترجیح میدهند به حملات علیه حوثیها در یمن ادامه دهند.
گسترش ناآرامیهای سوریه به حمص و طرطوس؛ ۱۴ نیروی پلیس کشته شدند
درگیریها میان اسلامگرایان حاکم بر سوریه و حامیان بشار اسد، رئیس جمهوری مخلوع این کشور، روز چهارشنبه ۵ دیماه پس از دمشق به شهرهای حمص و طرطوس کشیده و منجر به مرگ ۱۴ تن شد.