رهبران و شخصیتهای سیاسی و ادبی جهان حمله روز جمعه به سلمان رشدی را محکوم کردند.
چاک شومر، رهبر اکثریت دموکرات در مجلس سنای آمریکا، در توییتی این حمله «وحشتنک» را حمله به آزادی بیان و فکر دانسته و ضمن آرزو برای بهبودی سریع و کامل سلمان رشدی ابراز امیدواری کرده عامل حادثه با پاسخگویی و عدالت کامل روبرو شود.
بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا، با انتشار توییتی درباره این حمله به سلمان رشدی در هنگام استفاده او از «حقی که هرگز نباید از دفاع از آن باز ایستیم» ابراز تاسف کرد و اظهار امیدواری کرد حال وی خوب باشد.
ریشی سوناک، یکی از دو نامزد تصدی بر کرسی رهبری حزب محافظهکار و نخستوزیری بریتانیا، در توییتی سلمان رشدی را «قهرمان آزادی بیان و آزادی هنری» خوانده است.
پریتی پاتل، وزیر کشور بریتانیا، حمله به سلمان رشدی را «بیدلیل و بیرحمانه» خواند. به گفته او، «آزادی بیان ارزشی است که ما آن را گرامی میداریم و تلاشها برای تضعیف آن را نباید برتابید.»
خالد حسینی، رماننویس مشهور افغانستانی-آمریکایی، گفته است که از حمله «بزدلانه» به سلمان رشدی به شدت وحشتزده شده و ضمن دعا برای بهبودیاش، او را «صدایی اساسی» خوانده که نمیتوان خاموشش کرد.
سلمان رشدی، نویسنده کتاب «آیات شیطانی»، صبح روز جمعه در نیویورک هدف حمله قرار گرفت و با هلیکوپتر به بیمارستان منتقل شد.
روز جمعه، زمانی که سلمان رشدی قصد داشت در موسسه چاتاکوا در غرب نیویورک سخنرانی کند، مردی به صحنه هجوم برد و گردن رشدی را با چاقو زخمی کرد.
آیتالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، در واپسین ماههای حیات خود در بهمن ۱۳۶۷ با صدور فتوایی خواستار مرگ رشدی به دلیل نگارش کتاب «آیات شیطانی» شد.
جمهوری اسلامی ایران برای هر کسی که رشدی را بکشد بیش از ۳ میلیون دلار پاداش تعیین کرده است.
در شهریور ۱۳۹۱ «بنیاد ۱۵ خرداد» که یک بنیاد مذهبی نیمه رسمی در ایران است، جایزه قتل سلمان رشدی را ۵۰۰ هزار دلار افزایش داد. رشدی در آن زمان با رد این تهدید، گفت که «هیچ مدرکی» مبنی بر ابراز تمایل مردم به این جایزه در دست نیست.
رشدی در آن سال کتابی را تحت عنوان «جوزف آنتون» درباره این فتوا منتشر کرد.