لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۵۶

کارگزاران جمهوری اسلامی در «تله آتش‌بس و جنگ»؛ حسن خمینی: نتانیاهو فکر کرده ما شنگول و منگول هستیم


حضور سید حسن خمینی در دفتر حزب الله لبنان در تهران
حضور سید حسن خمینی در دفتر حزب الله لبنان در تهران

در پی حذف حسن نصرالله و حمله ارتش اسرائیل به مواضع حزب‌الله لبنان و پیام بنیامین نتانیاهو به مردم ایران، مقامات جمهوری اسلامی همچنان در سردرگمی هستند؛ اختلاف نظر میان کارگزاران حکومت درباره واکنش به وقایع جاری در منطقه بالا گرفته و یکدیگر را به «افتادن در تله آتش‌بس و جنگ» متهم می‌کنند.

با گذشت ۲۴ ساعت از پیام «صریح و بدون واسطه» بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل به مردم ایران، مقامات رسمی جمهوری اسلامی از جمله رهبر، رئیس‌جمهوری، معاونان او و وزیران کابینه، واکنشی به آن نشان نداده‌اند و تنها حسن خمینی، نوه بنیان‌گذار جمهوری اسلامی که سمت حکومتی ندارد، گفته که نتانیاهو فکر می‌کند ما «شنگول و منگول» هستیم.

واکنش سیدحسن خمینی به پیام نتانیاهو: «فکر کرده ما شنگول ومنگولیم»
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:55 0:00

از سوی دیگر، در حالی که مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم جمهوری اسلامی و معاون راهبردی او جواد ظریف پس از حذف حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان، به انتشار پیام تسلیتی درباره آن بسنده کرده‌اند و رهبر جمهوری اسلامی نیز جز انتشار چند پیام در شبکه‌های اجتماعی موضعی نگرفته، برخی مقامات حکومتی به مواضع دولت در قبال تحولات منطقه تاخته‌اند.

از جمله، حمید رسایی، سیاستمدار طیف اصولگرای جمهوری اسلامی و از اعضای شورای مرکزی قرارگاه عمار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، روز سه‌شنبه ۱۰ مهر درباره حمله اسرائیل به حزب‌الله، گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی در لبنان، برخی مواضع مسعود پزشکیان را «محصول نگاه ساده‌انگارانه به مسائل کلان کشور و مسائل بین‌المللی» و آنچه «جبهه مقاومت» نامید دانست و آن را در «تحقق این هزینه‌ها موثر» دانست.

به گزارش وب‌سایت انتخاب، رسایی به پزشکیان گفت، این که «آمریکا را برادر خطاب کنید»، اسرائیل را «کشور می‌نامید» و حزب‌الله را در مقابله با آن «ناتوان می‌دانید» و می‌گویید «حاضریم سلاحمان را زمین بگذاریم» و «خیال می‌کنید آمریکایی‌ها اول باید ما را آدم حساب کنند تا موانع برطرف شود» و ظریف «دائما تکرار می‌کند هر اتفاقی بیفتد ما در تله جنگ با اسرائیل نمی‌افتیم، همه این موارد یعنی وارد شدن در تله جنگ.»

به گفته رسایی، این موارد «آنها را به این نتیجه می‌رساند که جمهوری اسلامی در موضع ضعف است و آنها را گام به گام بیشتر پیش می‌آورد.»

پیش از این فواد ایزدی، کارشناس صدا و سیمای جمهوری اسلامی در برنامه‌ای تلویزیونی گفته بود این که «پزشکیان و ظریف» پس از حذف اسماعیل هنیه «اجازه برخورد ندادند و گفتند امریکا پیام فرستاده که دنبال آتش‌بس است» منجر به حذف حسن نصرالله شد.

این در حالی است که سیاست‌های کلان در جمهوری اسلامی با فرمان رهبر آن علی خامنه‌ای صورت می‌گیرد و مسعود پزشکیان نیز بارها تأکید کرده که «ذوب در رهبر» و در هماهنگی با او است.

در همین زمینه، امیر اعتمادی، فعال سیاسی مخالف جمهوری اسلامی، در ایکس نوشت: «جمهوری اسلامی و خامنه‌ای بهتر از مردم عادی می‌دانند که در هر نبرد مستقیم نظامی با اسرائیل از پیش بازنده‌اند. اما برای این که از شدت باخت کم کنند، پول ملت را خرج بوقچی‌های اجاره‌ای و سوپاپ‌های اطمینان برای پروپاگاندا در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها می‌کنند.»

همچنین، برخی کاربران در رسانه‌های اجتماعی گفته‌اند که «ضعف جمهوری اسلامی واضح‌تر از آن است که بشود آن را انکار کرد» و هرچند حامیان حکومت «برای فرار از بدنامی تلاش می‌کنند»، اما واقعیت این است که «آن که ترسیده» و «زبونی‌اش برای تامم جهان آشکار گشته، خود خامنه‌ای است.»

محمود نبویان، عضو مجلس شورای اسلامی نیز روز سه‌شنبه ۱۰ مهر در جلسه علنی مجلس، با ادعای این که «ما به دنبال جنگ نیستیم»، تهدید کرده که «اگر اسرائیل بخواهد ما را بزند»، برای مقابله به «سلاح هسته‌ای و بمب اتم نیاز نداریم»، اما «به نفعشان است که به سمت ایران نیایند.»

از سوی دیگر، روز سه‌شنبه دهم مهر برخی رسانه‌های داخلی به نقل از یک منبع نزدیک به رسانه‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرده‌اند که نماز جمعه پیش رو در تهران توسط علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی برگزار خواهد شد. اتفاقی که سابقه آن آخرین بار پس از حذف قاسم سلیمانی در زمستان ۱۳۹۸ بوده است.

با گذشت چند ساعت از انتشار این خبر، خبرگزاری‌های رسمی حکومتی و سایت علی خامنه‌ای هنوز درباره آن اظهارنظری نکرده‌اند.

در حالی که مقامات رسمی جمهوری اسلامی در واکنش به تحولات منطقه تقریبا سکوت کرده‌اند، لفاظی‌ها و درگیری‌های کلامی در شبکه‌های اجتماعی ادامه دارد. برخی مدافعان جمهوری اسلامی گفته‌اند حملات اسرائیل هوایی است و اگر درگیری زمینی بود، برای دفاع از حزب‌الله به لبنان می‌رفتند.

در واکنش به این اظهارات، برخی دیگر از کاربران یادآوری کرده‌اند که اقدام زمینی ارتش اسرائیل نیز آغاز شده و به مدافعان حکومت توصیه کرده‌اند که لفاظی را کنار بگذارند و به آن جا بروند.

در همین زمینه، فرزین کرباسی روزنامه‌نگار و تحلیلگر مسائل خاور میانه، به صدای آمریکا گفته که در حال حاضر جمهوری اسلامی «آچمز شده» و به جای عمل، به شعار روی آورده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز سه شنبه ۱۰ مهر در پیامی ویدیویی با تأکید بر کارزار این کشور علیه «محور شرارت» جمهوری اسلامی ایران، خواستار همبستگی و ایستادگی شهروندان اسرائیل در روزهای سخت پیش رو شد.

او با یادآوری «دستاوردهای بزرگ و چالش‌های شدید» اسرائیل، بار دیگر بر عزم این کشور برای بازگرداندن امن ساکنان شمال اسرائیل به خانه‌هایشان پافشاری کرد.

آقای نتانیاهو روز دوشنبه نیز در پیام ویدئویی «مستقیم و بی‌واسطه» خطاب به مردم ایران گفت که اسرائیل در کنار آنها ایستاده است و زمانی که ایران «بسیار زودتر از آن چه همه تصورش را می‌کنند» آزاد شود،‌ همه چیز «متفاوت خواهد بود.»

پیام بنیامین نتانیاهو خطاب به مردم ایران در پی حذف اسماعیل هنیه در تهران و تقریبا همه فرماندهان ارشد حزب‌الله لبنان، از جمله رهبر آن حسن نصرالله، در روزهای گذشته و حمله به حوثی‌های یمن به عنوان بازوهای برون‌مرزی جمهوری اسلامی است.

پیشتر شاهزاده رضا پهلوی در سخنرانی خود در نشست شورای اسرائیلی آمریکایی در واشنگتن که روز جمعه ۳۰ شهریور انجام شد، گفته بود که کشتار پانزدهم مهر سال گذشته در اسرائیل توسط نیروهای حماس و همچنین مردم معترض در ایران در سال ۱۴۰۱ هر دو یک مجرم دارد و آن هم علی خامنه‌ای است.

او تأکید کرده بود که «تنها راه برقراری صلح میان ایران، آمریکا، اسرائیل، و کشورهای عربی، انداختن جمهوری اسلامی به زباله‌دان تاریخ است» و «جمهوری اسلامی پیش از اینکه به سراغ شما بیاید، به سراغ ایران ما آمد. اکنون برای حل این مشکل، کنار هم ایستادن کافی نیست، وقت عمل کردن است.»

XS
SM
MD
LG