لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۳۸

واکنش‌ها به درگذشت الیزابت دوم، ملکه بریتانیا


درگذشت ملکه الیزابت دوم
درگذشت ملکه الیزابت دوم

ملکه الیزابت دوم، باسابقه‌ترین فرمانروای بریتانیا، پنجشنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۱ در سن ۹۶ سالگی درگذشت.

دربار بریتانیا روز پنجشنبه در بیانیه‌ای گفته بود: «پس از بررسی‌های بیشتر در صبح امروز پزشکان ملکه، نگران سلامت علیاحضرت هستند و توصیه کرده‌اند که او تحت نظارت پزشکی بماند.»

اعضای خانواده سلطنتی پس از آن به سرعت به سمت اقامتگاه ملکه الیزابت رفتند تا با او باشند.

الیزابت دوم در سال ۱۹۵۲ و پس از مرگ پدرش، جرج ششم، ملکه شد و به مدت ٧٠ سال بر این تخت تکیه زد.

او در دوره فرمانروایی‌اش با ۱۵ نخست‌وزیر همکاری کرد که نخستین آنها وینستون چرچیل بود.

ملکه الیزابت دوم در حال اسب‌سواری با رونالد ریگان، چهلمین رئیس جمهوری تاریخ آمریکا. ٨ ژوئن ١٩٨٢
ملکه الیزابت دوم در حال اسب‌سواری با رونالد ریگان، چهلمین رئیس جمهوری تاریخ آمریکا. ٨ ژوئن ١٩٨٢

بریتانیا تحت فرمانروایی ملکه الیزابت دوم دوران پرتلاطمی همچون جنگ سرد، رونق‌ها و رکودهای اقتصادی، درگیری‌ها در ایرلند شمالی، تاسیس اتحادیه اروپا، و برگزیت را پشت سر گذاشت.

الیزابت دوم در سن ٢۵ سالگی یعنی تنها چهار سال پس از ازدواجش با یک شاهزاده یونانی به نام فیلیپ مونتباتن گذشته بود، در جریان سفری به کنیا از مرگ پدرش مطلع شد. مراسم تاجگذاری او یک سال بعد در سال ۱۹۵٣ برگزار شد و نزدیک به ٢٠ میلیون بریتانیایی شاهد آن بودند.

حاصل ازدواج الیزابت دوم و شاهزاده مونتباتن فرزند به نام‌های چارلز متولد ۱۹۴۸، آن متولد ۱۹۵۰، اندرو متولد ۱۹۶٠، و ادوارد متولد ۱۹۶۴ است.

چارلز فرزند ارشد ملکه الیزابت پادشاه جدید بریتانیا شده است.

چارلز، پادشاه جدید بریتانیا، در کنار الیزابت دوم، ملکه سابق بریتانیا. ۵ ژوئن ٢٠٢٢
چارلز، پادشاه جدید بریتانیا، در کنار الیزابت دوم، ملکه سابق بریتانیا. ۵ ژوئن ٢٠٢٢
  • واکنش‌ها به درگذشت ملکه بریتانیا

بسیاری از رهبران جهان درگذشت ملکه الیزابت دوم را تسلیت گفتند.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، و جیل بایدن، بانوی اول آمریکا، با انتشار بیانیه‌ای به مناسبت درگذشت الیزابت دوم، او را بیش از یک ملکه و معرف یک زمانه خواندند.

به گفته رئیس جمهوری و بانوی اول آمریکا، ملکه الیزابت یک دولت‌زن باوقار و دارای پایداری بی‌بدیل بود که ائتلاف میان بریتانیا و ایالات متحده را عمیق‌تر کرد و کمک کرد رابطه دو کشور «خاص» شود.

آنها در پایان بیانیه خود ضمن ابراز همدردی با مردم بریتانیا و کشورهای مشترک‌المنافع به دلیل درگذشت ملکه الیزابت، این ضایعه را به خاندان سلطنتی تسلیت گفته‌اند.

نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان ایالات متحده، باب منندز، رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی مجلس سنا، و میچ مک‌کانل، رهبر اقلیت جمهوری‌خواه مجلس سنا، از دیگر مقامات بلندپایه آمریکایی هستند که درگذشت ملکه الیزابت را به خاندان سلطنتی و مردم بریتانیا تسلیت گفته‌اند.

چاک شومر، رهبر اکثریت سنا هم امروز پس از درگذشت ملکه الیزابت دوم در صحن مجلس سنا سخنرانی کرد. شومر در سخنرانی‌ خود درباره ملکه الیزابت گفت :«دوران سلطنت او آغاز عصر اتمی، عصر اینترنت، سقوط اتحاد جماهیر شوروی و یک بیماری همه‌گیر جهانی بی‌سابقه بود. او نه تنها شاهد چرخش های بزرگ تاریخ بود، بلکه به شکل گیری آنها در طول هفت دهه سلطنت خود کمک کرد.»

یائیر لاپید و اسحاق هرتزوگ، نخست‌وزیر و رئیس جمهوری اسرائیل، با انتشار پیام‌هایی جداگانه درگذشت الیزابت دوم را به خاندان سلطنتی و مردم بریتانیا تسلیت گفتند.

امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، الیزابت دوم را مظهر تداوم و اتحاد ملت بریتانیا به مدت ٧٠ سال خواند و افزود او دوست فرانسه و ملکه‌ای خوش‌قلب بود که تاثیری ماندگار بر کشورش و زمانه‌اش بر جای گذاشت.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، با ابراز تاسف نسبت به درگذشت ملکه الیزابت او را یک دوست خوب سازمان ملل خواند. به گفته آقای گوترش، فداکاری تزلزل‌ناپذیر و مادام‌العمر ملکه الیزابت برای مدت‌ها به یادگار خواهد ماند.

شاهزاده رضا پهلوی نیز با انتشار بیانیه‌ای گفت خود و خانواده‌اش در کنار مردم بریتانیا و جامعه بین‌المللی، داغدار مرگ علیاحضرت ملکه الیزابت دوم هستند.

XS
SM
MD
LG