وزیر انرژی و مدیرعامل شرکت نفت و گاز دولتی قطر، روز یکشنبه اعلام کرد کشورش قصد دارد تولید سالانه اوره را از شش میلیون تُن فعلی به ١٢ میلیون و ۶۰۰ هزار تُن افزایش دهد. به گفته سعد الکعبی، اولین خط تولید از چهار خط تولید این پروژه تا پیش از سال ۲۰۳۰ راهاندازی میشود.
الکعبی اظهار داشت: «با توجه به رشد جمعیت و پیشبینی افزایش ۱.۵ تا ۲ میلیارد نفری جمعیت جهان در ۲۰ تا ۳۰ سال آینده، نیاز به اوره برای تولید غذا به طور چشمگیری افزایش خواهد یافت.»
بلندپروازیهای این شیخنشین کوچک حوزه خلیج فارس برای افزایش تولید اوره و دیگر محصولات پتروشیمی در حالی است که بر اساس چشمانداز سال ۱۳۸۴ قرار بود ایران به بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده محصولات پتروشیمی خاورمیانه تبدیل شود.
سعد الکعبی در بخش دیگری از سخنان روز یکشنبه خود گفت احداث سه نیروگاه برق خورشیدی در منطقه شرقی دخان موجب دوبرابر شدن تولید انرژی خورشیدی در این کشور به سطح چهار هزار مگاوات تا سال ۲۰۳۰ خواهد شد.
اوهمچنین گفت پروژهای به منظور افزایش تولید گاز از «میدان شمال» (میدان گازی پارس جنوبی) انجام خواهد شد.
بر اساس این پروژه، مجموع تولید گاز طبیعی مایع «قطر انرژی» به میزان ۸۵ درصد نسبت به سطح تولید کنونی افزایش خواهد یافت.
میدان گازی پارس جنوبی که بزرگترین میدان گاز طبیعی در جهان است، به ایران و قطر تعلق دارد.
ناکارآمدی سیاستهای جمهوری اسلامی سبب شده که میزان برداشت قطر از این میدان گازی بسیار بیشتر از ایران باشد و این مساله موجب ابراز نارضایتی حتی برخی از مسئولان جمهوری اسلامی طی سالهای گذشته شده است.
رشد و توسعه اقتصادی کشورهای همسایه ایران بهویژه شیخنشینهای عرب حاشیه خلیج فارس در سالهای اخیر و پروژههای بلندپروازانه آنها برای سالها و دهههای آینده در حالی است که ایران پس از چهار و نیم دهه حاکمیت روحانیون شیعه با صرف میلیاردها دلار به منظور صدور ایدئولوژی انقلابی خود به خاورمیانه و دیگر مناطق جهان، با بحرانهای عظیم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، و زیست محیطی دست و پنجه نرم میکند.