سخنگوی وزارت خارجه قطر میگوید هرچند مذاکرات بر سر آزادی گروگانهای حماس و آتشبس هنوز به رسیدن به توافق نزدیک نیست، ولی دوحه همچنان امیدوار است.
به گزارش «تایمز اسرائیل»، ماجد انصاری روز سهشنبه ۲۲ اسفند، در کنفرانسی مطبوعاتی در دوحه گفت که دو طرف به زبانی مشترک که بتواند اختلاف نظرهای کنونی را بر سر اجرای یک توافق حل کند، نرسیدهاند.
آقای انصاری گفت که طرفین مذاکرات به کار خود برای رسیدن به توافقی که امیدوار هستند در محدوده ماه رمضان به دست آید، ادامه میدهند.
با این حال، او تأکید کرد که نمیتواند «جدول زمانی» مشخصی برای توافق ارائه دهد و گفت که وضعیت در میدان «بسیار پیچیده» است.
سخنگوی وزارت خارجه قطر همچنین گفت که کشورش به جای یک آتشبس کوتاه مدت چند روزه، برای برقراری آتشبسی دائمی در غزه تلاش میکند.
اسرائیل میگوید هرگونه آتشبسی باید موقتی باشد و هدفش، نابودی گروه شبهنظامی حماس و بازگرداندن همه گروگانها است.
حماس میگوید گروگانها را تنها به عنوان بخشی از توافقی که به جنگ پایان دهد، آزاد خواهد کرد.
این گروه شبهنظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی قرار دارد.
طرح یک توافق آتشبس شش هفتهای که حماس آن را رد کرده است، در مرحله نخست، ۴۰ کودک، زن، سالخورده و گروگان بیمار را در ازای حدود ۴۰۰ زندانی امنیتی فلسطینی آزاد میکند.
گزارشها حاکی از آن است که شماری از ۱۳۰ گروگان ربوده شده توسط حماس در غزه کشته شدهاند.
جوبایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، امیدوار بود تا قبل از آغاز ماه رمضان، آتشبس موقتی را برای حدود ۶ هفته تضمین کند.
مذاکرات با میانجیگری مصر، قطر و آمریکا چهار روز ادامه داشت ولی هیأت حماس روز پنجشنبه ۱۷ اسفند، در میانه مذاکرات در قاهره، اجلاس را ترک کرد.
موساد، سازمان اطلاعات و عملیات ویژه اسرائیل، در بیانیهای تأکید کرد که حماس «موضع خود را در رابطه با توافق بالقوه بر سر گروگانها تقویت میکند و در عوض، به دنبال تشدید درگیریها در منطقه در ماه رمضان» است.
روزنامه «والاستریت ژورنال» روز ۱۹ اسفند به نقل از یک مقام ناشناس حماس و یک مقام مصری گزارش داده بود که قطر، رهبران حماس را تهدید کرده است که در صورت موافقت نکردن با توافق بر سر آزادی گروگانها از این کشور اخراج خواهند شد.
پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر (هفتم اکتبر) حماس به اسرائیل که منجر به کشتهشدن ۱۲۰۰تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی آغاز کرد.
مقامات حماس از آن زمان چندین بار تاکید کردهاند در صورت توان، حملهای مشابه با ۱۵ مهر را بارها تکرار خواهند کرد.
حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشتهشده خود در نتیجه عملیات اسرائیل در نوار قزه که پس از ۱۵ مهر شروع شد، عنوان میکند که بیش از ٣١ هزار فلسطینی ساکن غزه تاکنون کشته و حدود ٧٣ هزار تن دیگر زخمی شدهاند.
اسرائیل بارها تاکید کرده است که حماس از غیر نظامیان فلسطینی به عنوان سپر انسانی استفاده میکند.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورهای جهان گروه حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.