پیونگیانگ میگوید روز ۲۳ شهریور یک آمریکایی بازداشتی در آن کشور را محاکمه خواهد کرد.
خبرگزاری دولتی کره شمالی امروز یکشنبه خبرداد که ماتیو تاد میلر را یکشنبه هفته آینده محاکمه میکند. گفته میشود آقای میلر ساکن ایالت کالیفرنیا در فروردین ماه هنگام ورود به پیونگیانگ روادید خود را پاره کرده و از دولت کره شمالی درخواست پناهندگی کرده است.
دولت پیونگیانگ اخیراً به رسانههای خارجی اجازه داد با آقای میلر و دو آمریکایی دیگر – کنت بی و جفری فاول – ملاقات کنند. آسوشیتدپرس گفته این سه آمریکایی از واشنگتن خواستهاند هیأتی را برای مذاکره با مقامات کره شمالی و آزادسازی آنها به پیونگ یانگ اعزام کند.
آقای بی که دوران حبس پانزده ساله خود را میگذراند به خبرنگاران گفته از مشکلات جسمانی رنج میبرد و آقای میلر هم وضعیت خود را «اضطراری» توصیف کردهاست. وی همچنین گفته تا زمان استماع دادرسی از چندوچون اتهامات وارده به خود خبردار نخواهد شد. جفری فاول، زندانی سوم، اظهار داشته از برخورد زندانبانان گلایه ای ندارد ولی دارد امیدش را از دست میدهد. وی همچنان در انتظار محاکمه است.
خبرنگارانی از شبکه سی ان ان و آسوشیتدپرس که در یک دیدار رسمی به کره شمالی رفتهاند میگویند برای انجام مصاحبههای برنامهریزی نشده به پیونگیانگ فراخوانده شدند. به آنها برای مصاحبه با هر یک از سه زندانی آمریکایی پنج دقیقه وقت داده شد.
تری چانگ، خواهر کنت بی گفته از ویدیوی مصاحبه کاملاً مشخص است که برادرش درد جسمانی زیادی دارد و تحت فشار شدید است. وی از مقامات کره شمالی درخواست کرده تا به برادرش رحم کنند و او را آزاد کنند.
آقای بی که یک مبلغ مذهبی مسیحی است در آذرماه سال ۱۳۹۱ هنگامی که رهبری یک گروه از گردشگران را در شهر راسون در شمال کشور کره شمالی برعهده داشت، بازداشت شد. چهار ماه بعد، وی به جرم «اقدامات خصمانه» علیه رژیم پیونگیانگ به ۱۵ سال حبس با اعمال شاقه محکوم شد.
آقای فول اردیبهشت ماه امسال وارد کره شمالی شد و اندکی بعد به اتهام ارتکاب اعمالی که قوانین آن کشور را نقض میکند، بازداشت شد. منابع دیپلماتیک گفتهاند او یک انجیل در اتاقش در هتل جاگذاشتهبود.
آمریکاییهایی که پیشتر در کره شمالی زندانی بودند، با مداخله مقامات ارشد آمریکایی از کره آزاد شدهاند.
یونا لی و لورا لینگ، دو ژورنالیست کرهای-آمریکایی در جریان بازدید انساندوستانه بیل کلینتون رئیس جهموری پیشین آمریکا از کره شمالی آزاد شدند. امسال، ایالات متحده سعی داشت یک فرستاده ارشد دیپلماتیک برای نجات آقای بی به آن کشور اعزام کند؛ اما پیونگیانگ دیدار وی را لغو کرد.
وزارت خارجه آمریکا میگوید از هیچ تلاشی برای آزادسازی اتباعش از کره شمالی فروگذار نخواهد کرد. جن ساکی، سخنگوی وزارت خارجه از دادن اطلاعات بیشتر درباره اقداماتی که آمریکا برای آزادی این افراد در دست انجام دارد خودداری کرد؛ ولی گفت مقامات سوئدی در فاصله ماههای اردبیهشت و مرداد بارها به دیدار این سه نفر رفتهاند.