لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۰۵

محکومیت یک آمریکایی به کار اجباری در کره شمالی


بنا به گزارش رسانه های خبری یک شهروند آمریکایی در کره شمالی به ۱۵ سال کار اجباری محکوم شد.

آسوشیتدپرس گزارش داده است که کنت بائه، مرد متولد ایالت واشنگتن که کره ای تبار است، به اتهام «اقدامات خصمانه» علیه دولت کره شمالی به ۱۵ سال کار اجباری محکوم شده است. این مرد به مدت ۶ ماه زندانی بوده است.

کنت بائه در اوایل ماه نوامبر در راسون، منطقه اقتصادی ویژه کره شمالی و در مناطق دورافتاده شمال شرق این کشور که هم مرز روسیه و چین است، بازداشت شد. هنوز ماهیت اتهامات وی روشن نشده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده هفته پیش گفت مقامات سفارت سوئد در پیونگ یانگ با این تبعه آمریکایی کره ای تبار دیدار کردند. او جزئیاتی از این دیدار ارائه نکرد.

خبرگزاری کره شمالی آقای بائه را «گردشگری» نامیده که به هنگام ارتکاب به «اقدامات خصمانه» علیه کره شمالی بازداشت شده است. اما دوستان و همکاران بائه او را یک فرد مسیحی خوانده اند که برای ایتام کره شمالی غذا برده است.

رسیدگی به پرونده و محاکمه او آینه ای از شرایط مشابهی در سال ٢٠٠٩ است که مناسبات ایالات متحده و کره شمالی به دلیل تصمیم پیونگ یانگ برای پرتاب یک موشک دوربرد و انجام آزمایش های اتمی زیرزمینی دچار تنش های جدی شده بود. در آن زمان کره شمالی دو خبرنگار آمریکایی را دستگیر و به دوازده سال کار اجباری محکوم کرد، اما این دو در نهایت آزاد شدند و پس از ماه ها تنش، راه برای دیپلماسی هموار شد.

رسانه های کره شمالی روز پنج شنبه گزارش دادند اگر تاریخ تکرار شود، این تصمیم به سفر یک مقام بلندپایه دولت آمریکا به کره شمالی منتهی خواهد شد.

این مرد یکی از حداقل شش آمریکایی است که از سال ٢٠٠٩ تاکنون در کره شمالی بازداشت شده اند. برخی از آن ها در نهایت بدون گذراندن دوران محکومیت آزاد و برخی دیگر نیز از کره شمالی اخراج شدند و تعدادی از آن ها نیز پس از سفر مقامات بلندپایه دولت آمریکا، همچون بیل کلینتون و جیمی کارتر، روسای جمهوری پیشین ایالات متحده و رایزنی با پیونگ یانگ از اسارت رهایی یافتند.

آن چان ایل، رئیس « موسسه جهانی برای مطالعات کره شمالی» در کره جنوبی گفته است «در شرایطی که مناسبات ایالات متحده و کره شمالی از بیش از یک سال پیش و پرتاب موشک دوربرد این کشور به تیرگی بیشتری گراییده است، هدف پیونگ یانگ از صدور چنین حکمی جلب توجه مقامات آمریکا و مقدمه چینی برای دیدار مشابهی است».

او می افزاید «کره شمالی از آقای بائه به عنوان بهانه ای برای چنین دیداری بهره جسته است. سفر یک مقام بلندپایه آمریکایی به پیونگ یانگ در واقع برگ برنده ای برای رهبری کیم جونگ اون محسوب می شود».

کیم پس از درگذشت کیم جونگ ایل، پدرش در دسامبر سال ٢٠۱۱ به رهبری رسید.
XS
SM
MD
LG