اعتراضات معیشتی بازنشستگان مخابرات روز دوشنبه در استانهای تهران، خوزستان، آذربایجان شرقی، اردبیل، و یزد برگزار شد. همزمان، کارکنان صنایع نفت و گاز در استانهای جنوبی بار دیگر در اعتراض به وضعیت معیشت و بیتوجهی مقامات مسئول به مطالبات صنفی تجمع و اعتراض کردند.
بنا بر گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانههای اجتماعی در روز دوشنبه ۹ مهر، در ادامه اعتراضات هفتگی بازنشستگان شرکت مخابرات، این دوشنبه نیز معترضان در شماری از شهرها از جمله اهواز، تهران، تبریز، اردبیل، و یزد تجمع کردند.
معترضان بازنشسته در تهران شعار دادند: «دادن حق ملت، واجبتر از نماز است» و «سلطانی بیسواد، شرکت رو دادی به باد»، «بازنشسته داد بزن، حقت رو فریاد بزن»، «اگر سنگ هم بباره، دوشنبهها میآییم»، «شرکت پر درآمد، چه بر سر تو آمد؟»، «شرکت شده صدپاره، بخور بخور تو کاره»، و «یک اختلاس کم بشه، مشکل ما حل میشه.»
بازنشستههای معترض در اهواز نیز با برپایی راهپیمایی شعار دادند: «این همه بیعدالتی، هرگز ندیده ملتی»، «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه»، «شرکت پردرآمد، درآمدت کجا رفت»، «تا حق خود نگیریم، عقب نمینشینیم»، «ستاد اجرایی، حق ماها را خورده»، «بنیاد تعاون، حق ماها رو خورده.»
بنا بر اعلام شورای بازنشستگان ایران، اعتراضات بازنشستگان مخابرات که به طور هفتگی هر دوشنبه برگزار میشود، این هفته در شهرهای دیگری از جمله تبریز، اردبیل، و یزد نیز جریان داشته است.
آییننامه اجرایی ماده ۲۴ قانون خدمات کشوری مصوبه سال ۱۳۸۹ در خصوص وظایف قابل واگذاری و نحوه خرید خدمات از بخش خصوصی است که به موجب آن «تا برطرف شدن موانع واگذاری»، ارائه خدمات به نیروی کار کماکان به عهده دستگاه اجرایی، یعنی دولت، است. اما با گذشت ۱۴ سال از تصویب این آییننامه، و با توجه به اعتراضات مکرر و مداوم این بازنشستگان، به نظر میرسد نه «موانع واگذاری» برطرف شده و نه دستگاه اجرایی به وظایف خود در قبال معترضان عمل کرده است.
اعتراضات هفتگی بازنشستگان مخابرات ماهها است که به طور مستمر در جریان است. بهروز نشدن کمک هزینههای رفاهی در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، بیتوجهی مدیریت به آییننامه ۸۹، مشکلات بیمه تکمیلی، و پرداخت نشدن مطالبات سالهای گذشته به نرخ روز، از جمله دلایل اعتراضات این بازنشستگان است.
همزمان با تجمعات بازنشستگان، اعتراضات کارکنان رسمی صنایع نفت و گاز نیز در روز دوشنبه ۹ مهر ادامه یافت.
این معترضان در عسلویه شعار دادند: «فیش حقوقی داغون، خلاف شرع و قانون.»
بنا بر گزارش شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، نیروهای شاغل در شرکت نفت و گاز پارس، در سایت یک عسلویه و سایت دو کنگان، و همچنین کارکنان پالایشگاه گاز فجر جم در بوشهر، و نیروهای شاغل در نفت و گاز پارس سکوهای ۴۰ گانه، سکوی عملیاتی نصر در منطقه سیری، و شرکت مجتمع گازی پارس جنوبی در این روز تجمعهای اعتراضی برگزار کردند.
این معترضان خواهان «اجرای تبدیل وضعیت شغلی» خود مطابق شرکتهای همجوار و همچنین «اجرای طرح طبقهبندی مشاغل کارگران پیمانکاری، پرداخت پتروکارت، پرداخت کسورات پاداشهای بهرهوری به همراه معوقات» اضافهکاری دو سال قبل هستند.
گسترش اعتراضات صنفی گروههای مختلف از جمله بازنشستگان، کارگران صنایع مختلف، معلمان، مالباختگان، و پرستاران و کارکنان بخش درمان نشانگر افزایش مشکلات معیشتی در ایران و بیتوجهی مقامات جمهوری اسلامی است.
بورقان نظامی، اقتصاددان، در روزهای گذشته به صدای آمریکا گفته که ایران دچار یک «تورم بالای مضمن» است و عواملی از جمله بیانضباطی مالی دولت غیرپاسخگو به مردم، و ضعف شدید ابزارهای پولی بانک مرکزی، عقبماندگی شدید مقررات بانکداری و نظام نظارت بر بانکها، از جمله دلایل آن است.