لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۵۳

لس آنجلس تايمز: راهی عملی برای پايان دادن به خونريزی در ليبی بينديشيم


لس آنجلس تايمز: راهی عملی برای پايان دادن به خونريزی در ليبی بينديشيم
لس آنجلس تايمز: راهی عملی برای پايان دادن به خونريزی در ليبی بينديشيم

سرمقاله لس آنجلس تايمز به تحولات ليبی اختصاص دارد. اين روزنامه می نويسد پرزيدنت اوباما پيشتر اظهار داشت ما بسيار مايليم سرنگونی قذافی را ببينيم، اما هدف از اجرای طرح منطقه پرواز ممنوع بر فراز ليبی خلع قذافی از حکومت نيست؛ بلکه سازمان ملل تنها می خواهد جلوی بروز فاجعه انسانی در آن کشور را بگيرد. با گذشت هفته ها، هيچ چيزی در ليبی عوض نشده است؛ شورشيان مخالف قذافی بدون سازماندهی و تجهيزات کافی، به مبارزه ادامه می دهند و دسته دسته توسط نيروهای قذافی کشته می شوند. «خشونت در مقياس رعب آور» - که پرزيدنت اوباما در مورد آن هشدار داده بود - همچنان وضعيت حاکم بر ليبی است؛ لس آنجلس تايمز می نويسد وقت آن است که راهی عملی برای پايان دادن به خونريزی در ليبی بينديشيم.

واشنگتن پست مصاحبه ای با شيری عبادی، فعال حقوق بشر و برندهء جايزهء صلح نوبل را منتشر کرده است. خانم عبادی در اين مصاحبه می گويد دولت آمريکا با چشم بستن بر روی سرکوب وحشيانه مردم توسط نيروهای دولتی بحرين، و بازگذاشتن راه برای نفوذ جمهوری اسلامی در آن کشور، مرتکب اشتباهی بزرگ می شود. به باور خانم عبادی، دولت ايران با بهره گيری از غيبت غرب در بحرين، می تواند بر انقلاب مردم بحرين اثر بگذارد؛ و از آن بهره برداری کند.

واشنگتن پست در مقاله ديگری با انتشار خبر کشتار تظاهرکنندگان در شهر های مختلف سوريه توسط نيروهای امنيتی آن کشور نوشته است در پی رويدادهای جمعه خونين سوريه، رييس جمهوری آمريکا در بيانه ای شديداللحن بشار اسد را به تغيير فوری رويه خود فراخوانده است. به نوشته اين روزنامه، پرزيدنت اوباما برای نخستين بار صراحتاً رييس جمهوری سوريه را برای کشتار مردم نکوهش کرد؛ و ايران را در سرکوب مردم سوريه دخيل دانست.

در ستون نظرات نيويورک تايمز آمده است فيس بوک، تويتر و ديگر شبکه های اجتماعی چشم انداز مطبوعات جهان را به کلی زير و رو کرده اند؛ در سرنگونی ديکتاتور های مصر و تونس، نقش داشتند؛ و آتش انقلاب را در بحرين و سوريه روشن نگه داشته اند. اما در همين کشورها، دولت با کنترل کامل بر رسانه ها، از ابزار بسيار قدرتمندتری برخوردار است. در رژيم های ديکتاتوری، رسانه ها و به ويژه تلويزيون به رهبران اين کشورها کمک کرده است تا چهره سانسور شده ای از واقعيت را در برابر چشمان مردم قرار دهند. از اين روست که اين رسانه قدرتمند را از دسترس گروه های مخالف دور نگه می دارند.

XS
SM
MD
LG