نيويورک تايمز آن بخش از سخنان پرزيدنت اوباما را برجسته ساخته است که با استناد به نياز به جلوگيری از قتل عام در ليبی بکارگيری نيروی ايالات متحده برای براندازی قذافی را منتفی اعلام کرد. اين روزنامه در سرمقاله خود می نويسد شورشيان ليبی برای حفظ موقعيت خود و محافظت از جان غيرنظاميان گرفتار شده در جنگ برای مدتی به پشتيبانی هوايی نياز دارند. نيويورک تايمز ضمن جانبداری از اين تصميم پرزيدنت اوباما که پايانی سريع برای عمليات هوايی را وعده نداد گوشزد می کند که رييس جمهوری امريکا نبايد صبر و حوصله مردم آمريکا يا خستگی ارتش تحت فشار آمريکا را بيش از حد برآورد کند. نيويورک تايمز می افزايد با کاهش نقش نظامی واشنگتن ديگر کشورها در داخل و خارج ناتو بايد سهم خود را افزايش دهند. اين روزنامه در پايان سرمقاله خود يادآور می شود که رييس جمهوری آمريکا بايد با کنگره همکاری کرده و مردم را کاملاً در جريان امور مربوط به عمليات نظامی در ليبی قرار دهد. سخنرانی دوشنبه شب پرزيدنت اوباما آغازی ديرهنگام برای اين جريان بود.
واشنگتن پست در بخشی از سرمقاله خود تحت عنوان استراتژی حفظ موفقيت در کجا قرار دارد به اين گفته پرزيدنت اوباما پرداخته که وی براندازی قذافی را از راههای غيرنظامی فعالانه دنبال خواهد کرد. اما می نويسد توضيحات رييس جمهوری در مورد اين استراتژی قانع کننده نبود. بطور نمونه ضمن اشاره به تحريمهای مالی و تسليحاتی رژيم از طريق سازمان ملل متحد روشهای ديگر از جمله روش مورد حمايت فرانسه يعنی تامين اسلحه شورشيان يا آموزش ارتش مخالفان قذافی برای تسريع پيروزی مخالفين را مورد تاييد قرار نداد. واشنگتن پست در عين حال از اين گفته پرزيدنت اوباما پشتيبانی می کند که آمريکا در کنار طرفداران اصول آزادی و عدم خشونت خواهد بود و اينکه مداخله آمريکا تفاوتی در وضعيت ليبی بوجود آورده است. اما اين روزنامه هشدار می دهد که خطر در اينست که اشتياق رييس جمهوری آمريکا برای محدود کردن مداخله آمريکا تغييری را که وی مورد تاييد قرار داده نهايتا عقيم خواهد ساخت.
گاردين لندن به تشکيل کنفرانسی بين المللی در روز چهارشنبه در پايتخت بريتانيا برای تعيين استراتژی سياسی در مورد ليبی پرداخته است و مينويسد يکی از اهداف کنفرانس اينست که مانع از تبديل مناقشه ليبی به يک بحران انسانی شود. کنفرانس يک گروه تماس تشکيل خواهد داد تا طرحی را برای تامين نيازهای آينده ليبی تهيه و تنظيم کند. در اينجا هدف جلوگيری از تکرار وضعيت مغشوشی است که بعد از سقوط خشونت آميز رژيم صدام حسين در عراق رخ داد. گاردين می نويسد که فرانسه و قطر شورای مخالفين قذافی را بعنوان نماينده مشروع ليبی برسميت شناخته اند اما بريتانيا، آمريکا و بيشتر جامعه بين المللی رغبتی برای تبعيت از اين اقدام فرانسه و قطر ندارند؛ با اينحال آمريکا اعلام کرده است که کريس استيونز نماينده خود را ظرف چند روز آينده به بنغازی خواهد فرستاد تا ارتباط بهتری با مخالفين برقرار سازد.