لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۳۲

خواهرخوانده زمین در کهکشان های دور دست


سیاره جدید کپلر ۱۸۶ اف نامگذاری شده، و دانشمندان می گویند در آن آب به صورت مایع وجود دارد.
سیاره جدید کپلر ۱۸۶ اف نامگذاری شده، و دانشمندان می گویند در آن آب به صورت مایع وجود دارد.

کشف سیاره قابل سکونت در کهکشان با کمک تلسکوپ کپلر متعلق به سازمان ناسا انجام گرفته است.

اخترشناسان در دو رصدخانه مختلف وجود یک سیاره فراخورشیدی هم اندازه کره زمین در مدار سیاره ای دیگر در کهکشان را تأیید کرده و می گویند این سیاره همچون کره زمین قابل زندگی است.

این سیاره که با کمک تلسکوپ فضایی سازمان تحقیقات هوا-فضای آمریکا – ناسا – موسوم به کپلر کشف شده، یکی از معدود سیاره های کوچکی است که توسط تلسکوپ کپلر انجام گرفته، و با استفاده از تلسکوپ های عظیم زمینی اثبات شده است. این کشف همچنین تأییدی بر این واقعیت است که سیاره هایی در ابعاد مشابه کره زمین در منطقه قابل سکونت دیگر ستارگان وجود دارد.

دانشمندانی که گزارش مربوط به این اکتشاف را در تازه ترین شماره نشریه ساینس منتشر کرده اند می گویند «آنچه که این پژوهش را از دیگر پژوهش ها متمایز می کند این است که این سیاره هم اندازه زمین – یکی از پنج سیاره ای که گرد ستاره ای خنک تر از خورشید می گردد – در یک منطقه حرارتی قرار دارد که آب می تواند در آن به صورت مایع وجود داشته باشد.» منطقه ای که این سیاره در مدار خورشید آن قرار دارد «منطقه قابل سکونت» نامگذاری شده؛ چون تصور می شود حیات در سیاره هایی که آب به صورت مایع در آن وجود دارد امکانپذیر است.

ستاره ای که سیاره تازه کشف شده در مدار آن می گردد، کپلر- ۱۸۶ نام دارد و از ستاره های «کوتوله» ای است که فاصله اش با منظومه شمسی نسبتاً کم است – تقریباً ۵۰۰ سال نوری، و در صورت فلکی «ماکیان» واقع است.

ستاره کپلر- ۱۸۶ بسیار کم نور است؛ تقریباً یک میلیون بار کم نورتر از کم نورترین ستاره ای که با چشم غیرمسلح می توان دید. پنج سیاره کوچک در مدار کپلر- ۱۸۶ رؤیت شده که چهارتای آنها مداری بسیار کوچک دارند. اما سیاره تازه یاب که کپلر- ۱۸۶اف نام گرفته، هم اندازه زمین است و در مدار منطقه قابل سکونت ستاره کپلر- ۱۸۶ می گردد.
XS
SM
MD
LG